ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΤΟ ΑΡΝΙ ΜΩΡΕ;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

 

screenshot_3Πριν λίγες μέρες η Santonews, έλαβε μια ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ Θήρας, που μιλούσε για εργατικά ατυχήματα, με θύματα ανασφάλιστους εργάτες. (δείτε και το μικρό βίντεο με την τοποθέτηση της κ. Μαρίας Αργυρού, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο τέλος). Η ανασφάλιστη εργασία, φαίνεται όμως πως ακόμα και χωρίς ατυχήματα, “τραυματίζει” εργαζόμενους στο νησί. Έχουμε στα χέρια μας μια ακόμα επιστολή. Από εργαζόμενους. Δεν θα δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία τους, για λόγους δημοσιογραφικού απορρήτου των πηγών και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όμως ας αναλογιστούν κάποιοι. Θέλουμε, επιχειρηματίες που να πλουτίζουν στις πλάτες των εργαζομένων, δυσφημώντας τις συνθήκες εργασίας στο νησί;

 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μίας ομάδας εργαζομένων στα Φηρά της Σαντορίνης για μη καταβολή των δεδουλευμένων έως και σήμερα από την προηγούμενη σεζόν χωρίς καν να ενημερωθούμε για τυχόν καθυστέρηση και χωρίς καμία εξήγηση.

Υπομονή δείξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου δεν είναι όμως εύλογο το ερώτημα ενώ ή επιχείρηση πήγε καλά και είναι επιχείρηση χρόνων, να διευθετήσει τις πληρωμές στους εργαζόμενούς της,το ΙΚΑ κλπ;.

Φεύγουμε για κάτι καλύτερο από τα σπίτια μας και μας φθάνουν σε σημείο να γυρίσουμε στις οικογένειές μας μόνο με τα εισιτήρια μας. Πλέον ο ιδιοκτήτης είναι άφαντος… κανείς από μας δεν μπορεί να τον βρεί για να μας ενημερώσει τουλάχιστον τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση.

Οπότε το αποτέλεσμα του κόπου μας ποιο είναι??? Απλήρωτοι… ένσημα στο ΙΚΑ δεν φαίνονται και χωρίς καμία εξήγηση!!!! και πού;. Στην Σαντορίνη!.

Ας σκεφτούν αυτοί πού θέλουν να το παίξουν επιχειρηματίες(καλοί)ότι θα μείνουν στο τέλος μόνο με τα ντουβάρια, άψυχα ή ζωντανά”.

 

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *