ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ;

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ;

 

 

Μόνο κάμποσες ηχηρές παραιτήσεις, μπορούν να πείσουν τον σημερινό τηλεορασόπληκτο Υπουργό, ότι κάτι συμβαίνει.

Μόνο κάμποσες ηχηρές παραιτήσεις, μπορούν να πείσουν τον σημερινό τηλεορασόπληκτο Υπουργό, ότι κάτι συμβαίνει.

Ανακοίνωση με την οποία εκδηλώνει την ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη του για την κινητοποίηση των Συλλόγων και Φορέων του νησιού, για τη στήριξη του Κέντρο υγείας Θήρας, εκφράζει ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Γιάννης Λαμπράκης. Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου, με το σχολιασμό της «Santonews» στο τέλος.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον που δείχνουν οι σύλλογοι και οι πολίτες των Νησιών μας, τόσο για να ενημερωθούν όσο και για να συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Θήρας.

Ως πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΚΥ Θήρας, ανταποκρινόμενος πλήρως σε αυτή την κίνηση, παραβρέθηκα ως προσκεκλημένος στη πρώτη συνάντηση που διοργάνωσε στην αίθουσα του ΔΑΠΠΟΣ ο σύλλογος στήριξης.

Συνεχίζοντας όμως να ανταποκρίνομαι στην ανάγκη και στο ενδιαφέρον όλων των πολιτών για ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το ΚΥ Θήρας, ο οποιοσδήποτε σύλλογος ή απλός πολίτης, μπορεί να καλέσει στο 6937166895, κος Λαμπράκης Ιωάννης ή να μας επισκεφτεί στο γραφείο της Διοικούσας Επιτροπής, στο ΚΥ Θήρας, προκειμένου να ενημερωθεί.

Από Δευτέρα 02/12/2013 έως και Πέμπτη 05/12/2013, από 18:30 έως 21:00».

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

 

Είναι ίσως βαρετό, αλλά δυστυχώς απαραίτητο να ειπωθεί: Ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Θήρας (όπως και κάθε Πρόεδρος), είναι άμισθος. Προσφέρει από τον προσωπικό του χρόνο και συνεισφέρει με το απόθεμα της συναλληλίας του. Το ίδιο και ο κ. Λαμπράκης, που παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκε με μάλλον άκομψο τρόπο, στη θέση αυτή, προσπαθεί, δουλεύει, αγχώνεται και αγωνιά για τη μοναδική υγειονομική μονάδα του νησιού (οι άλλες, οι μικρότερες, λειτουργούν απλά εκ περιτροπής και μόνο ως κέντρα συνταγογράφησης).

Η ανακοίνωσή του όμως, βραδυπόρησε τόσο, που καθίσταται άχρηστη. Τώρα πρόεκυψαν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού;. Τώρα τελείωσαν τα οινοπνεύματα, τα ιώδια και οι γάζες;. Για πρώτη φορά κόβει τις «σάρκες του» το Κέντρο υγείας Θήρας, προκειμένου να πάει ένας γιατρός στη Σίκινο ή τα άλλα γειτονικά νησιά;. Τώρα διαμαρτύρονται οι πολίτες- υπήκοοι, αυτού του Αδώνειου κράτους;. Τώρα είναι ανασφαλείς και απελπισμένοι;.

Όχι αγαπητέ Πρόεδρε. Αυτά συνέβαιναν καιρό πριν. Τα λουλούδια και τα σοκολατάκια ως παρηγορητικά δώρα προς τους ασθενείς, είχαν αντικατασταθεί από πολύ πριν με χαρτιά υγείας, γάζες και οξυζενέ. Τι κάνατε τότε;. Κάποια έγγραφα; Ναι. Μερικές εκατοντάδες τηλεφωνήματα; Πάλι ναι. Αλλά η τοπική κοινωνία, έμενε έξω από το πρόβλημα, όχι επειδή μπορούσατε να το λύσετε, αλλά επειδή έπρεπε να τηρούνται προσχήματα. Τώρα όμως που αποφασίσατε να καλέσετε τους πάντες για ενημέρωση, καθυστερήσατε πολύ. Σας πήρε την πρωτοβουλία ο Σύλλογος Στήριξης του Κέντρου Υγείας Θήρας και οι υπόλοιποι φορείς του νησιού. Όχι για να σας υποκαταστήσουν, αλλά για να εκφράσουν την τοπική αγωνία. Και επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο η μόνη σας επιλογή έπρεπε να είναι η παραίτηση. Όπως ακριβώς έπραξε ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου κ. Τσιργής (που όπως θυμάστε, είχα εκφράσει ένα μεγάλο εκνευρισμό για τη στάση του, σε κάποια επίσκεψη που έκανε στη Σαντορίνη).

Όχι η παραίτηση, δεν θα είναι για λόγους ανικανότητας, πλημμελούς δράσης ή αδιαφορίας. Ευθιξία και θεσμική απελπισία μόνο, θα περιγράφει. Τη στιγμή που η επίσημη Πολιτεία, έχει εγκαταλείψει την Υγεία των νησιωτών στο έλεος του θεού, μόνο κάμποσες ηχηρές παραιτήσεις, μπορούν να πείσουν τον σημερινό τηλεορασόπληκτο Υπουργό, ότι κάτι συμβαίνει στην επικράτειά του.

Και μην ανησυχείτε. Ο Σύλλογος Στήριξης, ο Σύλλογος για τη Λειτουργία του Νοσοκομείου, ο Δήμος, οι φορείς, οι άλλοι Σύλλογοι, οι πολίτες, οι απελπισμένοι ασθενείς, νεφροπαθείς και οι οικείοι τους, θα συνεχίσουν να πράττουν το χρέος τους (που –για όνομα του Θεού- είναι χρέος της Πολιτείας!). Απλά, έτσι θα πέσει αυτό το τελευταίο, τάχαμου επίσημο,  «φύλο συκής» της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων.

Κατά τα άλλα, φίλτατε κ. Πρόεδρε, η τοπική κοινωνία σας προσπέρασε. Όχι για να σας ακυρώσει  ή να σας υποκαταστήσει, αλλά επειδή έφτασε στα όρια της απόγνωσης.