ΤΟ Tsitouras Collection ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΟ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ INDEPENDENT

 

tsitouras_picassoΜια από τις πλέον ευφάνταστες ταξιδιωτικές προτάσεις έκανε η μεγάλη βρετανική αφημερίδα Independent. Απευθύνεται στους λάτρεις του Πάμπλο Πικάσο και έχει ως αφορμή τη λειτουργία του ομώνυμου Μουσείου στο Παρίσι που άνοιξε πάλι μετά από πέντε χρόνια εργασιών ανακαίνισης. Η εφημερίδα ακολουθεί τα βήματα του σπουδαίου ζωγράφου, προτείνοντας ξενοδοχεία και δραστηριότητες απ’ όπου πέρασε ή βρέθηκαν έργα του. Ένα από τα σημεία, είναι το Tsitouras Collection στο Φηροστεφάνι που διαθέτει στους χώρους του κεραμικά του εκπληκτικού καλλιτέχνη που ίσως είναι τα μοναδικά έργα του δημιουργού της Γκουέρνικα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

“Λίγο πιο μακριά (σ.σ. από τις περιοχές που δραστηριοποιήθηκε ο ζωγράφος) μπορεί να κοιμηθείτε κάτω από την ίδια στέγη με τα σπάνια κεραμικά του Πικάσο και να θαυμάσετε τη θέα στο γκρεμό από το πολυτελές Tsitouras Collection”, σημειώνει η εφημερίδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Δημήτρης Τσίτουρας είναι πασίγνωστος συλλέκτης και μάλιστα ένα από τα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο νησί.