ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΑΡΕMΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΡΟΥΣΣΟΥ

 

www.instantstreetview

www.instantstreetview

«Από Μιχάλη Ρούσσο

Βόηθα Παναγιά μας και μη χειρότερα
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κομμάτια από το χωριό στο ΚΑΜΑΡΙ
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1387 30 Μαΐου 2014

19. Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με των επ’ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ως ακολούθως:

Α/Α ΑΒΚ Νομός Δήμος (Καλλικρατικός) Πόλη / Οικισμός / Τοπωνύμιο Εμβαδό Γεωτεμαχίου (τ.μ.) Είδος ακινήτου
1 3593 Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΟΣΚΙΝΟΥ 6.380,00 ΓΗ
2 3597 Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΟΣΚΙΝΟΥ 3.105,00 ΓΗ
3 3598 Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΟΣΚΙΝΟΥ 15.880,00 ΓΗ
4 3601 Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΟΣΚΙΝΟΥ 9.550,00 ΓΗ
5 3602 Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΟΣΚΙΝΟΥ 52.400,00 ΓΗ
6 3489 Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΟΣΚΙΝΟΥ 70.150,00 ΓΗ
7 273 Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΘΗΡΑΣ ΚΑΜΑΡΙ 5.000,00 ΓΗ
8 51−144 Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΘΗΡΑΣ ΚΑΜΑΡΙ 5.600,00 ΓΗ ΜΕ ΚΤΙΣΜΑ

. Όλοι οι απαλλοτριωθέντες χώροι αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα του χωριού", λέει ο κ. Ρούσσος.

. “Όλοι οι απαλλοτριωθέντες χώροι αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα του χωριού”, λέει ο κ. Ρούσσος.

«Τα 5.600 μ2 με κτίσματα είναι οι στάβλοι του χωριού και Τα 5.000 μ2 χωρίς κτίσματα είναι ακάλυπτα κομμάτια του χωριού
Τους στάβλους και τους ακάλυπτους χώρους, η τότε κοινότητα Καμαρίου προόριζε να αξιοποιήσει τουριστικά (όπως είχε κάνει και με το κάμπινγκ, το γήπεδο, κλπ), έτσι ώστε να προσελκύσει τουρίστες οι οποίοι θα διαχέονταν σε όλο το χωριό σε συνδυασμό με την κυκλοφοριακή ρύθμιση ώστε Καμάρι να μην είναι μόνο η παραλία, αλλά ολόκληρο το χωριό.
Μετά τη δημιουργία του Δήμου 15 ολόκληρα χρόνια μετά, ξεχάστηκαν και οι πεζοδρομήσεις, ξεχάστηκαν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ξεχάστηκε και το τρενάκι, ξεχάστηκε πως ο παραλιακός πεζόδρομος δεν είναι αυτοκινητόδρομος, αλλά αιγιαλός και δεν πρέπει να μετατρέπουμε τους αιγιαλούς σε λεωφόρους, ξεχάστηκε ο τότε σχεδιασμός που προέβλεπε ένα παραλιακό πεζόδρομο και ένα εσωτερικό, εσωπαραλιακό αυτοκινητόδρομο για να γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων από τον εσωπαραλιακό και σε κάθε περίπτωση με μικρά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και με φειδώ να γίνεται κατ ανάγκη και από τον παραλιακό και άλλα πολλά ξεχάστηκαν. Ο Βαγγέλης ο Σιγάλας έκοψε στη μέση το μεγάλης αξίας οικόπεδό του με δρόμο για να υλοποιηθούν όλα αυτά και άλλα πολλά. Και μετά ήρθε ο Δήμος ———-
Μετά το σεισμό του 1956, το χωριό Επισκοπή Γωνιά (παλιό χωριό) μεταφέρθηκε στο Καμάρι. Χτίστηκε ένα καινούργιο χωριό στο Καμάρι. Απαλλοτριώθηκε η περιοχή που θα χτιζόταν το νέο χωριό, έγιναν τα σχέδια του χωριού με δρόμους, Εκκλησία, Σχολείο, στάβλους, καφενέ, εστιατόριο, γήπεδο, θέατρο (που δεν έγινε) και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους που ήταν απαραίτητοι για το νέο χωριό όπως είναι σήμερα το Καμάρι.
Σε κάθε σπίτι που χτίστηκε δεν χτίστηκε δίπλα και ο αντίστοιχος στάβλος του. Οι στάβλοι χτίστηκαν όλοι μαζί στο σημείο που βρίσκονται σήμερα στο νοτιοανατολικό μέρος του χωριού.
Αριθμήθηκαν τα σπίτια και με κλήρωση μοιράστηκαν στους κατοίκους στους οποίους αντιστοιχούν και ανάλογοι στάβλοι
Όλοι οι απαλλοτριωθέντες χώροι αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα του χωριού. Το χωριό τότε έγινε με τις τότε προδιαγραφές. Είναι αυτονόητο ότι σήμερα οι ανάγκες του χωριού είναι μεγαλύτερες. Θα περίμενε κανείς από το (σημερινό φορομπηχτικό) κράτος όχι μόνον να μην πουλήσει, αλλά αντίθετα να απαλλοτριώσει και να παραχωρήσει και άλλες εκτάσεις γύρω από το χωριό που έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του και όχι βέβαια να προσπαθεί να πουλήσει τα αναπόσπαστα τμήματα του χωριού του έτους 1956».