«TO «SEA DIAMOND» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟΞΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΝΤΕΡΑΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

 

«Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Θέμα:  Ανέλκυση του ναυαγίου  και την προστασία του περιβάλλοντος από βύθιση του sea diamond στην καλντέρα της Σαντορίνης

 

Το ναυάγιο του sea diamond έγινε τον Απρίλη του 2007. Εδώ και 11 χρόνια, παραμένει μια τοξική βόμβα στα νερά της καλντέρας της Σαντορίνης, που απειλεί όλο το θαλάσσιο οικοσύστημα των νησιών μας.

Ακόμη και το φράγμα που τοποθετήθηκε πάνω από το ναυάγιο, για την προστασία δήθεν από τους ρύπους που αναβλύζονται συνεχώς, το μισό είχε βουλιάξει και μετά την υποτιθέμενη επισκευή του είναι έτοιμο να ξεβραστεί στην ακτή.

Την κοροϊδία των προηγούμενων κυβερνήσεων (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ  κ.λ.π) την έζησαν και τη ζουν στο πετσί τους οι νησιώτες και κύρια οι Σαντορινιοί, 11 χρόνια τώρα. Αυτή η κοροϊδία συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, παρά τις όποιες τοποθετήσεις τους και υποσχέσεις τους, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα όταν επισκέφθηκε το νησί, σαν αρχηγός αντιπολίτευσης.

Οι μέχρι σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που υπηρέτησαν και υπηρετούν στα δύο συναρμόδια υπουργεία, δεν έχουν προβεί σε μέτρα, αντίθετα ακολουθούν τη γνωστή τακτική των υποσχέσεων, για να κερδίζουν χρόνο και εντυπώσεις ότι ενδιαφέρονται για την ανέλκυση του ναυαγίου.

Δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά ούτε και η σημερινή να υποχρεώσουν την εφοπλιστική εταιρεία της LOUIS CROUISES να πάρει το βυθισμένο πλοίο της, μέσα από την καρδιά της θηραϊκής καλντέρας, που από την παραμονή του στο βυθό και την αποσύνθεσή του μέρα με την μέρα, η καταστροφή και η ζημιά που που έχει επιφέρει είναι  ανυπολόγιστη.

Ο Σαντορινιός λαός με την επιτροπή αγώνα απαιτεί την άμεση απομάκρυνση του ναυαγίου και την εξόφληση από την εταιρεία όλων των χρηματικών ποσών (πρόστιμα, τέλη κ.λ.π ) που της έχουν επιβληθεί και μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί στην εξόφλησή τους.

 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν σαν κυβέρνηση και με ποιο χρονοδιάγραμμα:

Για την ανέλκυση του ναυαγίου

Για την εξόφληση των οφειλών της πλοιοκτήτριας εταιρείας και

Για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου φράγματος που σήμερα μόνο προστασία δεν προσφέρει

 

Οι βουλευτές

 

Σταύρος Τάσσος

Διαμάντω Μανωλάκου

Μανώλης Συντυχάκης».

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Νικος Νικολοπουλος λέει:

    Ενας ξενοδοχος υποδεχεται εναν επισκεπτη. Ο επισκεπτης μενει λιγες μερες και φευγοντας αφηνει το δωματιο σε κακη κατασταση με σπασμενο κρεββατι, βουλωμενη τουαλετα και αλλες ζημιες. Αρνειται να αποζημιωσει το ξενοδοχο και παρ’ολα αυτα την επομενη χρονια ζητα να μεινει παλι στο ιδιο ξενοδοχειο. Λετε να υπαρχει εστω κι ενας ξενοδοχος σε ολο το κοσμο που θα τον δεχοταν ξανα? Εμεις γιατι δεχομαστε τα καραβια του Λουη?

  2. Ο/Η fos λέει:

    Στο παράδειγμά σου , εξαρτάται τον τρόπο που ζήτησε την αποζημίωση ο ξενοδόχος. με την ίδια βλάβη άλλος ξενοδόχος αποζημιώνεται και άλλος όχι.
    Εξάλλου ο ξενοδόχος ΔΕΝ μπορεί να αρνηθεί την διαμονή σε πελάτη. Εμείς μπορούμε να επιλέγουμε πιο κρουαζιερόπλοιο θα μπαίνει στο λιμάνι και πιο όχι?
    δεν νομίζω.
    Μπορούμε όμως να καθορίσουμε όρια επισκεψιμότητας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *