ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ AO ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Η ΟΜΑΔΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

  aothiras9_Στη μεγαλύτερη συνάντηση της Ιστορίας του ομαδικού αθλητισμού της Σαντορίνης, συμμετέχει στις 15:30 ο ΑΟ Θήρας. Η ομάδα-θαύμα που ξεπήδησε από το πουθενά και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, έκανε τη Σαντορίνη να ονειρεύεται, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο των Play-Offs, του πρωταθλήματος.

Οργανωμένη υποδειγματικά, με σοβαρή διοίκηση, σπουδαίο έμψυχο δυναμικό, αλλά και ενθουσιώδεις φιλάθλους, η ομάδα βόλεϊ γυναικών, του νησιού θα έχει για μια ακόμα φορά όλη τη Σαντορίνη στο πλευρό της. Σε κάθε αγώνα, το Κλειστό Γυμναστήριο γεμίζει (αντίστοιχοι αγώνες σε άλλα γήπεδα, γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων), αλλά ο Σαββατιάτικος αγώνας με τον Παναθηναϊκό, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον, ακόμα και όσων δεν γνωρίζουν με τον αθλητισμό.

Η σημασία του αγώνα, δεν βρίσκεται μόνο στο γήπεδο, αλλά διαχέεται σε όλη τη νεολαία του νησιού, που με αφορμή τις αλλεπάλληλες επιτυχίες του ΑΟ Θήρας, πυκνώνουν τις τάξεις των Ακαδημιών και δημιουργούν μια “γενιά βόλεϊ” στη Σαντορίνη.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της ομάδας, ήταν πως όταν δύο νεαροί φίλαθλοι, συμπεριφέρθηκαν με άκομψο τρόπο, σε αντίπαλη ομάδα, επιπλήχτηκαν από τους οργανωμένους φιλάθλους (τους “Volcans”), αλλά και βγήκαν οι ίδιοι δημόσια, ζητώντας συγγνώμη για τη -μικρή σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα- φραστική παρεκτροπή τους. Δηλαδή, αυτή η “γενιά βόλεϊ” που δημιούργησε ο ΑΟ Θήρας, συνοδεύεται και από ένα νέο αθλητικό ήθος, όπου το “ευ αγωνίζεσθαι” κυριαρχεί και η απόλαυση του παιχνιδιού, υπερβαίνει την οπαδική χαρά ή πίκρα. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι αυτό, από το γεγονός, ότι τους αγώνες παρακολουθούν ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και πολλές αμιγώς κοριτσίστικες παρέες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *