Site icon Santonews

ΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ” ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ERASMUS+

 

 

 

“Την Τετάρτη 10 Mαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τοu Γuμνασίοu Μεσαριάς «Νικόλαος Αρμάος» η παρουσίαση ΤΩΝ αποτελεσμάτων του  εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ νέες τεχνολογίεςεστίαση στις aνανεώσιμες πηγές ενέργειας» (με κωδικό 2021•1-ELO1-ΚΑ122· SCH-000030626), το οποίο οργάνωσε το σχολείο μας και υλοποιήθηκε στο διάστημα από 22 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2023 στην πόλη Radom της Πολωνίας.

Οι μαθήτριες και μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσiασαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες ποu αποκόμισαν σχετικά με ζητήματα που αφορούν την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την εξοικονόμηση πόρων, την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης ο κύριος Μάριος Σιγάλας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και υπεύθυνος για τη διασύνδεση φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του σχολείου μας, γεγονός που καθιστά το Γυμνάσιο Μεσαριάς το μοναδικό «πράσινο σχολείο» στη Σαντορίνη και ένα από τα λiγα στις Κυκλάδες.

 

Τέλος την εκδήλωση τiμησαν με την παρουσία τους ο Έπαρχος Θήρας, κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας, κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον Δήμου Θήρας, κ. Δημήτριος Σιγάλας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσαριάς, κ. Νικόλαος Μαρτίδης, οι γoνείς και κηδεμόνες  των μαθητών/μαθητριών και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

Exit mobile version