“ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ”

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ SAF

 

 

 

“Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης οργανώνουν την έκθεση “To Παιχνίδι” από την αρχαιότητα έως σήμερα. Με αφορμή τη συλλογή παιχνιδιών του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης και του ιδρυτή του Εμμανουήλ Λιγνού, εμπνευστήκαμε και στήσαμε μία έκθεση για την ιστορία του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι είναι ο φυσικός τρόπος για να γνωρίσει ο άνθρωπος τον κόσμο, να αναπτυχθεί νοητικά και ψυχικά και να κοινωνικοποιηθεί. Μέσα από τη διερεύνηση του παιχνιδιού, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο και να γνωρίσουμε πληροφορίες πρώτα για το ίδιο το παιχνίδι αλλά και κατ’ επέκταση για τον πολιτισμό κάθε εποχής αφού η συλλογή αντικειμένων μαρτυράει τις αισθητικές επιλογές, τα κοινωνικά στερεότυπα, το γνωστικό επίπεδο και τις ηθικές αξίες της καθεμιάς.

Σκοπός της έκθεσης είναι να υπενθυμίσουμε  τη σημαντικότητα του παιχνιδιού και να προβληματιστούμε για την αξία του και τη σημερινή μορφή του.

Η έκθεση αριθμεί τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, παιχνίδια εποχής και σύγχρονα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με αφηγήσεις για τα παραδοσιακά παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν στη Σαντορίνη.

Η έκθεση συμπληρώνεται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κατασκευάζω και παίζω Αρχαία Παιχνίδια”.

Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαρτίου έως 28 Μαΐου 2017.
Είσοδος ελεύθερη”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *