ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

ΟΤΑΝ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

 

 

Η μέρα, φαίνεται ή μάλλον ακούγεται από το πρωί. Οι καμπάνες του γείτονα Αγίου Νεκταρίου ηχούν χαρμόσυνα. Τα αυτοκίνητα έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους και οι πιστοί γεμίζουν την εκκλησία και το προαύλιο.

Μετά, ξεκινά μια άλλη τελετουργία. Αυτή της πρωτοχριστιανικής αγάπης, όπου διανέμεται στους προσκυνητές φαγητό, μετά την ευλογία του Ιερέα. Μοσχαράκι με κοφτό μακαρονάκι το κύριο μενού. Αλλά σιγά μην μείνει εκεί. Σουβλάκια, μπιφτέκια, μπριζόλες, λουκάνικα γεμίζουν τσίκνα τη γειτονιά και όποιος περνάει είναι καλοδεχούμενος. Και περνάνε πολλοί. Την ίδια ώρα και το βιολί με το λαγούτο. Όλη τη μέρα μέσα σε χορούς, ευωχία και αίσθηση γειτονιάς, συντροφικότητας και γλεντιού. Και του χρόνου (αν και την ώρα που γράφονται, αυτές οι γραμμές, το γλέντι συνεχίζεται ακόμα).

Σημείωση τα πλάνα, είναι αμοντάριστα. Απλώς μια συρραφή έχει γίνει.

 

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Ouri Sasson λέει:

    Επισκέφθηκα τον εορτασμό του Nectario πριν από ένα χρόνο. Πήρα μια ταινία αντ ‘αυτού. Συναντήθηκα με τους ίδιους ανθρώπους. Χαίρομαι που ξέρω ότι ο καθένας συνεχίζει να χορεύει. Είστε ειδικοί άνθρωποι. Όποιος μπορεί να χορέψει από την καρδιά είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *