ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΣΕΡΟΥ

 

 

 

Γιάννης Βλασερός -Γραμματέας του Τομέα νησιωτικών χώρων του ΠΑΣΟΚ    Καρδιολόγος Διευθυντής -Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών»,

Γιάννης Βλασερός -Γραμματέας του Τομέα νησιωτικών χώρων του ΠΑΣΟΚ.

“Ο γιατρός Γιάννης Βλασερός  γραμματέας του Τομέα πολιτικής Νησιωτικών χώρων  του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε:

Το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία  με την τοπική κοινωνία ανέκαθεν διεκδικούσε την λειτουργία ενός αυτοδύναμου με δημόσιο χαρακτήρα Νοσοκομείου της Σαντορίνης.

Επί υπουργίας του Ανδρέα Λοβέρδου το  Νοσοκομείο εντάχθηκε στην ΑΕΜΥ (Ανώνυμο Εταιρεία Μονάδων Υγείας ) λόγω των ειδικών αναγκών περίθαλψης κυρίως εξ αιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού τουριστών για να λειτουργήσει πιλοτικά ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

 

Η προσπάθεια εκείνη δεν ολοκληρώθηκε λόγω των βουλευτικών  εκλογών που επακολούθησαν.

Κατά την διάρκεια της  κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πού προέκυψε στην συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ απέτρεψε την παράδοση του Νοσοκομείου στους ιδιώτες και η θέση του παρέμεινε σταθερά ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης πρέπει να λειτουργήσει  ως ολοκληρωμένο Νοσοκομείο με δημόσιο χαρακτήρα.

 

Η ανακοινωθείσα έναρξη  της λειτουργίας του Νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες χωρίς ολοκλήρωση των προσλήψεων και χωρίς σχέδιο λειτουργίας των Τμημάτων του στην πραγματικότητα αφορά την λειτουργία ενός ενισχυμένου Κέντρου Υγείας που προέκυψε από την μεταφορά του προϋπάρχοντος ΚΥ στις εγκαταστήσεις του Νοσοκομείου .

Τα προαναγγελθέντα εγκαίνια μπορεί να εξυπηρετούν την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης όχι όμως τις μεγάλες ανάγκες περίθαλψης του λαού της Σαντορίνης και των χιλιάδων επισκεπτών της”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *