ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΗΡΑΣ

 

NOSOKOMEIO 4 Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης εκπέμπει SOS. Η ιδιωτικοποίησή του βρίσκεται προ των πυλών και η είδηση δεν έπεσε στο νησί ως κεραυνός εν αιθρία. Απλώς, προ ημερών, έπεσαν οι μάσκες και έτσι αποκαλύφθηκαν τα εδώ και καιρόεξυφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για πλήρη παράδοση τουκοινωνικού αγαθού της Υγείας στα χέρια των «εμπόρων του ανθρώπινου πόνου».Πρώτα ο Υπουργός Γεωργιάδης, τώρα ο Υπουργός Βορίδης οι εκτελεστές τουσχεδίου. Από τα χείλη του τελευταίου πληροφορηθήκαμε ότι προετοιμάζεται διεθνήςδιαγωνισμός για να παραδοθεί το υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Σαντορίνης πουεξαιτίας της κυβέρνησης παραμένει κλειστό εδώ και τρία χρόνια, σε ιδιώτες –μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους για ιατρικό τουρισμό.
Η Δημοτική Κίνηση «ΕΜΕΙΣ – Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία ΘηραίωνΠολιτών», μαζί με όσες δυνάμεις, φορείς και δημοτικές παρατάξεις υπερασπίζονταιξεκάθαρα τον Δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου, έχοντας μαζί μας σύσσωμο τοθηραϊκό λαό και τους κατοίκους των γύρω νησιών τους απαντάμε ξεκάθαρα, ότι ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑΝ! Τους απαντάμε ξεκάθαρα ότι θα ματαιώσουμεσε κάθε περίπτωση τα σχέδιά τους για Νοσοκομείο – Επιχείρηση που θα κερδοσκοπεί εις βάρος της υγείας των συμπολιτών μας. Απαντάμε στον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή ότι η περυσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για Δημόσιο Νοσοκομείου με δωρεάν υπηρεσίες για όλους ανεξαιρέτως τουςπολίτες που βρίσκονται στη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά είναι μονόδρομος και γιατη νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή.emeis1
Οι δηλώσεις της αντιδημάρχου Υγείας Θήρας, κυρίας Ρ. Μπελώνια, ότι το νοσοκομείο θα ανοίξει οπωσδήποτε και θα παρέχει στους Σαντορινιούς δωρεάν υπηρεσίες υγείας, αποκαλύπτει προθέσεις που συνηγορούν με τα αντικοινωνικάσχέδια της κυβέρνησης και του υπουργού Βορίδη. Απαντάμε σε όσους συνεχίζουν να μας εμπαίζουν, καλύπτοντας ή πολύ περισσότερο στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώςτα κυβερνητικά σχέδια να παραδοθεί στα «αρπακτικά» της υγείας το νοσοκομείο τωνθηραίων πολιτών, ότι θα λογοδοτήσουν στους ίδιους τους πολίτες. ΑΠΑΝΤΑΜΕ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ: Την Εκκλησία, τις Δημοτικές Παρατάξεις, Φορείς, σωματεία και πρώτα απ’όλα τους συμπολίτες μας σε ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Να υψώσουμε τείχος στασχέδιά τους. Το Νοσοκομείο είναι ο δημόσιος χώρος όπου χτυπάει η καρδιά τηςΣαντορίνης και των γύρω νησιών μας.
Η ανάσα που θα στηρίζει κοινωνικά έναν από τους πρώτους παγκοσμίως τουριστικούς προορισμούς. Ήδη τα ιδιωτικά οικονομικάσυνφέροντα, μικρά και μεγάλα, στη Σαντορίνη, ως επίδοξοι μνηστήρες ερίζουν επίτου σώματος του νεόδμητου νοσοκομειακού συγκροτήματος. Ενδυόμενοι μάλιστακάποιοι από αυτούς, τη στολή του καλού Σαμαρείτη, κόπτονται για να μην παραδοθείτο Νοσοκομείο σε άλλους εμπόρους αλλά στους ίδιους, που προπορεύτηκαν ,άλλωστε, στον αγώνα για την ιδιωτικοποίησή του. Αγωνιούν για τα δεκατέσσερα εκατομμύρια που κόστισε η ανέγερσή του στους έλληνες φορολογούμενους και για τοαν η Εκκλησία που δώρισε το οικόπεδο θα δεχθεί να το πάρουν άλλοι επιχειρηματίες και όχι οι ντόπιοι που προσφάτως «έστησαν» ιδιωτική ιατρική επιχείρηση στο νησί.
Αγωνιούν αν η κυβέρνηση, παραδίδοντας το νοσοκομείο σε ιδιώτη, θα θέσει«κόκκινη γραμμή» υπέρ της περίθαλψης των πολιτών και άλλα παρόμοια. Σε όλους αυτούς και όποιους άλλους που στοιχίζονται με την κυβερνητική επιλογή για πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όλους αυτούς πουκρυφά ή φανερά απεργάζονται σχέδια ιδιωτικοποίησης εξανεμίζοντας τις ελπίδες τωνπολιτών για Δημόσιο Νοσοκομείο, ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Ο Θηραϊκός κόσμος δεν ξεχνά. Οι κάτοικοι των μικρών κυκλαδίτικων νησιών στο Νότιο Αιγαίο, δεν παραπλανόνται άλλο. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα μισόλογα, εντός κι εκτός Σαντορίνης, ας μείνουν ως εδώ πια. Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης για πάση θυσία ιδιωτικοποίηση, όχι μόνο τηςυγείας, αλλά της περιουσίας και του δημοσίου πλούτου του λαού μας, δε θα περάσουν αμαχητί.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ, η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, δεν πουλιέται και δεναγοράζεται. ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ στους αβάσταχτα φορολογούμενους Έλληνες πολίτεςως κοινωνικό αντιστάθμισμα.Οι κινητοποιήσεις των Θηραίων πολιτών για να ανοίξει το νοσοκομείο της Σαντορίνης με Δημόσιο χαρακτήρα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση σε όλητη χώρα, για όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις ίδιες αντικοινωνικές κυβερνητικές επιδιώξεις στο χώρο της δημόσιας υγείας.
ΕΜΕΙΣ-Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών