Site icon Santonews

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠEΡΙΟΔΙΚΟΥ “THE TRAVEL”.

 

Aφιέρωμα στα 10 καλύτερα Μουσεία της Ελλάδας, κάνει το περιοδικό “THE TRAVEL”. Μέσα στην χρυσή δεκάδα, βρίσκεται και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας. Γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό:

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη με τόση ιστορία και πολιτισμό. Τα περισσότερα από τα στοιχεία αυτής της πλούσιας ιστορίας μπορούν να φανούν σε φυσικά μέρη όπως οι Δελφοί, η Πελοπόννησος και η Αθήνα, αλλά υπάρχουν επίσης τόσα πολλά να δει κανείς σε μουσεία σε όλη τη χώρα. Τα πιο σημαντικά αντικείμενα από πολλούς από τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα φιλοξενούνται σε πολλά μουσεία. Κάθε ένα από αυτά τα μουσεία παρουσιάζει πολιτιστικό, ιστορικό και καλλιτεχνικό υλικό που περιλαμβάνει διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της χώρας. Ως εκ τούτου, κάποιος θα μπορούσε να έχει επισκεφτεί περισσότερα από ένα από τα μουσεία για να κατανοήσει ευρύτερα τη χώρα. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, εδώ είναι μερικά μουσεία που μπορείτε να δείτε όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα”.

 

 

“Στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά, ίσως η πιο διάσημη τοιχογραφία από το Ακρωτήρι, και εντελώς ανέπαφη πριν από τον 16ο αιώνα π.Χ. … Αυτή η τοιχογραφία είναι από τη βορειοανατολική γωνία του δωματίου 5 στο Δυτικό Σπίτι. Μια γυμνή ανδρική φιγούρα που κρατούσε μια αρμαθιά ψάρια σε κάθε χέρι δεμένες με κίτρινο κορδόνι. Υπήρχαν δύο παρόμοιες τοιχογραφίες στο δωμάτιο. Θεωρείται ότι νεαροί εκτελούσαν θρησκευτικό τελετουργικό, καθώς τελετουργικά αγγεία βρίσκονταν στον παρακείμενο διάδρομο”.

 

10 Museum Of Prehistoric Thera, Santorini

Santorini is not just a place of luxurious hotels and beautiful white sand beaches with turquoise water. It is also a place of history and culture, and the Museum of Prehistoric

National Archaeological Museum, Athens

 

The Archaeological Museum Of Thessaloniki

 

The Archaeological Museum Of Olympia

 

The Archaeological Museum Of Delphi

 

The Acropolis Museum, Athens

 

The Heraklion Archaeological Museum, Crete

 

Museum Of Cycladic Art, Athens

 

National Historical Museum, Athens

 

Museum Of Byzantine Culture, Thessaloniki

 

 

Exit mobile version