ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΟ CNN

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CNN ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

 

 

 

kouts_CNN  “Μουσείο Οίνου Κουτσογιαννόπουλος από το CNN International :

“Το κρασί μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό κανενός όταν αντικρίζει τη μαγευτική θέα της καλντέρας της Σαντορίνης, με απόκρημνων βράχους που ανέρχονται κατακόρυφα από τη θάλασσα προς τα ουράνια. Ωστόσο, το νησί παρέχει και καλλιεργεί συνολικά εννέα διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού που ένα από αυτά είναι το περίφημο Ασύρτικο.

Ίχνη από αυτό το λευκό ξηρό κρασί έχουν βρεθεί σε ένα προϊστορικό χωριό το οποίο έχει γίνει ανασκαφή στο Ακρωτήρι, είχε θαφτεί κάτω από την ηφαιστειακή έκρηξη που βυθίστηκε το μισό νησί Αυτό που είναι ιδιαίτερα μοναδικό για την παραγωγή κρασιού της Σαντορίνης είναι το πώς τα αμπέλια είναι πλεγμένα ώστε να σχηματίζουν ένα στεφάνι με τα σταφύλια να μεγαλώνουν στο κέντρο για να τα προστατεύει από τις σκληρούς ανέμους που πνέουν στο νησί από το Αιγαίο το χειμώνα.

Αυτά μπορεί να τα δει κανείς στο συναρπαστικό Μουσείο Οίνου Κουτσογιαννοπούλου έξω από το χωριό Βόθωνας”. Από το άρθρο τους στο international site

http://edition.cnn.com/2016/07/11/foodanddrink/wine-trail-destinations/index.html

1 Απάντηση

  1. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ λέει:

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΟΣΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ …ΝΑ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΩΝ ΟΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ…..ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΧΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ….ΣΑΝ ΑΥΤΟΠΟΤΙΖΟΜΕΝΗ ΓΛΑΣΤΡΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ…….Η ΑΝΥΔΡΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ…..ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΧ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΓΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *