ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ SANTOWINES ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ Ή ΣΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΦΠΑ;

ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ;

 

 

 

   santowinesΈνα περίεργο δημοσίευμα κάνει το γύρο του διαδικτύου, σχετικά με ο 48ωρο λουκέτο στο Μπαρ της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων –(Santowines-ΕΣΘΠ). Και χαρακτηρίζεται περίεργο, επειδή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης που ανέφερε: “ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από τοπικό κλιμάκιο της Δ.Ο.Υ. Θήρας, σήμερα Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι και αφού δεν διαπιστώθηκε καμία απολύτως φορολογική παράβαση σχετικά με την έκδοση αποδείξεων στους πελάτες μας, μας επιβλήθηκε η ανωτέρω ποινή, αποκλειστικά και μόνο επειδή με κάθε παραγγελία καφέ προσφέραμε στους πελάτες μας εμφιαλωμένο νερό 500 ml , το οποίο είχαμε προμηθευτεί με όλα τα νόμιμα παραστατικά”.

Το αναφέρουν τα δημοσιεύματα;

Αρχικά διαπιστώθηκε πως στο Καφέ – Deli Shop που λειτουργεί μέσα στο Κέντρο Οινοτουρισμού του Συνεταιρισμού δεν είχαν κοπεί 40 αποδείξεις που αφορούσαν σε μικροποσά. Η σχετική παράβαση επίσυρε και την ποινή της 48ωρης αναστολής λειτουργίας.

Εν συνεχεία διαπιστώθηκε πως η ταμειακή μηχανή της επιχείρησης δεν είχε ρυθμιστεί προκειμένου να κόβει αποδείξεις με ΦΠΑ 24%, αλλά εξακολουθούσε να κόβει αποδείξεις με ΦΠΑ 13%!”. http://www.cnn.gr/money/story/45088/ggde-loyketo-se-epixeirisi-synetairismoy-sti-santorini

 

«Λουκέτο» στον Συνεταιρισμό Οινοπαραγωγών Σαντορίνης έβαλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), καθώς μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην καφετέρια του Συνεταιρισμού, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί τουλάχιστον 40 αποδείξεις.

Το χειρότερο ωστόσο, δεν ήταν αυτό, αλλά ότι η ταμειακή μηχανή εξέδιδε τις όποιες αποδείξεις με ΦΠΑ 13% και όχι με 24%”. http://www.altsantiri.gr/ellada/sfragisan-tin-kafeteria-tou-sineterismou-inoparagogon-santorinis/

Τους κατέβασε τα ρόλα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ),στο Συνεταιρισμό Οινοπαραγωγών Σαντορίνης καθώς μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην καφετέρια του Συνεταιρισμού, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί τουλάχιστον 40 αποδείξεις.

Όπως διαπιστώθηκε η ταμειακή μηχανή εξέδιδε αποδείξεις με ΦΠΑ 13% και όχι με 24%, όπως είναι πλέον για το λόγο αυτό επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, όπως το κλείσιμο για 48ώρες”.


http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/725057/loyketo-ston-synetairismo-oinoparagogon-santorinis#ixzz4JK1paH1z

 

ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΕΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;

 

Επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο και η ανακοίνωση της ΕΣΘΠ, είναι το μόνο επίσημο στοιχείο, οι επιφυλάξεις για την είδηση είναι δεδομένες. Το πλήθος των δημοσιεύσεων δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο, καθώς πολλές φορές μια είδηση διαδίδεται με “Λερναίο” τρόπο, δηλαδή κάποιος την ξεφουρνίζει και στη συνέχεια υπάρχει μια αυτοτροφοδοτούμενη “εγκυρότητα”.Η σελίδα, έφαξε στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, αλλά η τελευταία ανακοίνωση είναι στις 31 Αυγούστου. http://www.publicrevenue.gr/kpi/public/announcements/all/

Δια ταύτα: Η Διοίκηση της ΕΣΘΠ-SANTOWINES, οφείλει να καθησυχάσει τους αγρότες του νησιού, με νέα ανακοίνωση:. Ήταν το λουκέτο “μόνο επειδή με κάθε παραγγελία καφέ προσφέραμε στους πελάτες μας εμφιαλωμένο νερό 500 ml , το οποίο είχαμε προμηθευτεί με όλα τα νόμιμα παραστατικά” ή έχει διαπραχθεί η σοβαρότερη παράβαση της μη εναρμόνισης με τον ισχύοντα ΦΠΑ;.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *