Site icon Santonews

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

LIMENIKO_TAMEIO_SYSKEPSI_YEN

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ SANTONEWS: Επειδή διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου, ίσως βγάλετε το συμπέρασμα, ότι συζητήθηκαν τα πάντα, εκτός από το επίμαχο ζήτημα του “πλαφόν” που εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά στα διεθνή ΜΜΕ, στην πραγματικότητα αυτό ήταν το θέμα που κυριάρχησε. Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται απλώς ότι :”εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες για την εύρυθμη λειτουργία του Ηοme-Porting” που είναι μια μόνο παράμετρος.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ευρεία σύσκεψη για θέματα του Λιμενικού Ταμείου και αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας
και Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7-3-2016 στο γραφείο του αρμοδίου Υπουργού
κυρίου Δρίτσα.
Στη σύσκεψη από πλευράς Υπουργείου έλαβε μέρος ο αρμόδιος Υπουργός και οι Γενικοί Γραμματείς κύριοι Θεοτοκάς και Λαμπρίδης καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Την Σαντορίνη εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κύριος Νικόλαος Ζώρζος ,ο Πρόεδρος του ΔΛΤ
κύριος Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος της ένωσης λεμβούχων κύριος Μάκης Κανακάρης και ο ναυτιλιακός οικονομολόγος κύριος Τάσος Κονιδάρης.
Παράλληλα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών και Φορέων της Κρουαζιέρας καθώς και στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας.

Στη σύσκεψη δόθηκε η ευκαιρία για μια πλήρη ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας για το φλέγον θέμα των μεταναστευτικών ροών καθώς και των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την διαχείριση τους.
Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των ναυδέτων και παρασχέθηκε η βεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα
υπάρξει θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο για την είσπραξη τελών από αυτά.
Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα του Κώδικα Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (I.S.P.S CODE) και η θεσμοθέτηση του τέλους ασφαλείας με την εφαρμογή του.

Τέλος με τους αρμόδιους φορείς εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες για την εύρυθμη λειτουργία του Ηοme-Porting καθώς και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Λιμενικού
Ταμείου”.

Exit mobile version