“ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟ”

 

 

Παλιά τους τέχνη κόσκινο ………

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Συρμαλένιος ,ακολούθησε τη Συριζέικη τακτική, να κάνει το μαύρο άσπρο και το ψάρι κρέας στο θέμα που απασχολεί αυτές τις ημέρες όλο τον Ελληνισμό και όχι μόνο , της επίλυσης του Κυπριακού.

Για άλλη μια φορά, με την γνωστή πλέον τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ψέμα στο ψέμα , προσπάθησε να παρουσιάσει ότι και το Κ.Κ.Ε «ομονοεί» με τη θέση της Κυβέρνησης , για τη λύση που προτείνεται για το Κυπριακό.

Η λύση αυτή που προτείνουν είναι όμοια με το σχέδιο ΑΝΑΝ, που παλαιότερα προσπάθησαν να περάσουν και ο Κυπριακός λαός το απέρριψε πανηγυρικά.

Η θέση του Κ.Κ.Ε είναι ξεκάθαρη και αυτή παλεύει από την αρχή. Είναι η θέση που λέει ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Για να μιλάμε για διαπραγμάτευση, που θα οδηγήσει σε λύση ,σημαίνει πρώτα από όλα άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών δυνάμεων. Σημαίνει κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων.

Η λύση σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη. Κράτος ενιαίο, βιώσιμο, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων, χωρίς ξένες βάσεις , εγγυητές, προστάτες.

Η διαπραγμάτευση στην ουσία είναι σήμερα υπονομευμένη πρώτα και κύρια από την Τουρκική, την Τουρκοκυπριακή ηγεσία, με την ανάμειξη και άλλων δυνάμεων, μεγάλων συμφερόντων, όπως των ΗΠΑ ,αφού διεξάγεται στην ουσία κάτω από όρους διχοτομικής λύσης.

Απαιτείται σήμερα η μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση και από το λαό της Ελλάδας και από το λαό της Κύπρου. Αυτή η ξεκάθαρη θέση διατυπώνεται με πολύ μεγάλη σαφήνεια από το Κ.Κ.Ε και δεν έχει καμία σχέση με αυτή, που προωθούν και συμφωνούν και τα άλλα υπόλοιπα κόμματα , λίγο πολύ μεταξύ τους.

Αυτό το ξέρει πάρα πολύ καλά ο βουλευτής των Κυκλάδων, αλλά προσπαθεί γα άλλη μια φορά με τα ψέματα ,όπως έκαναν για το ΦΠΑ, όπως έκαναν για τα αεροδρόμια κ.λ.π ,να αλλοιώσει και να αποδείξει ότι με την κυβέρνηση συμφωνεί και το Κ.Κ.Ε.

Αυτό όμως δεν θα το πετύχει. Ο λαός, τους έχει πάρει πια είδηση.

Το Κ.Κ.Ε αταλάντευτα συνεχίζει την πορεία του, συστρατευμένος ο λαός δίπλα του ,σε μια μεγάλη λαική συμμαχία, για την ανατροπή αυτού του σάπιου και απάνθρωπου καθεστώτος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *