“ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ”

ΤΟ “ΜΕΡΑ25” ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ

 

 

 

“Παρασύρθηκαν από την «black Friday» οι Κυκλαδίτες βουλευτές της ΝΔ. Συγκεκριμένα, έκαναν έκπτωση στις ψήφους τους αυτήν την εβδομάδα στο ελληνικό κοινοβούλιο, καταψηφίζοντας το Άρθρο 101, το οποίο αφορούσε στην εξειδίκευση της κρατικής μέριμνας για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Η ερμηνεία της φράσης «εξειδίκευση της κρατικής μέριμνας» θα μπορούσε να σημαίνει ένα διαφορετικό οικονομικό, αγροτικό, επιχειρηματικό και επαγγελματικό μοντέλο, καθώς και σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της πολύπαθης Υγείας και Παιδείας.

Μεγαλώνει και εμπράκτως, λοιπόν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, την απόσταση από τα νησιά μας η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τις φοβίες των κατοίκων, ότι οι αποφάσεις παίρνονται, συνήθως, προς όφελος των μεγάλων αστικών κέντρων.

Δεν μπορούν οι επιχειρήσεις στα νησιά μας, να είναι βιώσιμες 3 μήνες, αλλά να έχουν έξοδα για 1 χρόνο. Δεν είναι ηθικό κι ανθρώπινο, να υπάρχει εξοπλισμός για αιμοκαθάρσεις μόνο σε δύο νοσοκομεία, (Νάξου και Σύρου) στον πολυνησιακό και δυσπρόσιτο νομό των Κυκλάδων. Δεν αποτελεί ούτε καν ψήγμα αξιοβίωτης ζωής, να χρειάζεται ο ασθενής να ταξιδεύει τρεις φορές την εβδομάδα για τη θεραπεία του. Δεν είναι πολυεπίπεδα ορθό, να μην υπάρχει καθημερινή σύνδεση με τα δύο λιμάνια της Αθήνας, σε όλα τα νησιά. Δεν γίνεται να γκρεμίζονται και να σαπίζουν

ιστορικά μνημεία του τόπου μας σήμερα, όπως ο «εναέριος σιδηρόδρομος» της Ορεινής Νάξου.

Πώς να λυθούν αυτά τα προβλήματα, τα οποία είναι μόνο μερικά από τα πολλά που βιώνουμε καθημερινά στο νομό μας, όταν δεν ψηφίζουν το συγκεκριμένο άρθρο οι Κυκλαδίτες βουλευτές μας; Που διαφωνούν;

Αναρωτιέμαι τελικά, ως άνθρωπος και ως πολιτικό ον… Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, που μεταλαμπάδευσε πολιτισμό στα πέρατα της υφηλίου;

Η αλήθεια είναι, ότι δε με εντυπωσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση αυτή, διότι μόνο όταν είναι στην αντιπολίτευση θυμάται αντίστοιχες προτάσεις. Όταν όμως ήταν στον κυβερνητικό «θώκο», «έσκαβε τον λάκκο» στους νησιώτες επιχειρηματίες, αυξάνοντας τον ΦΠΑ στο 24%. Κι έρχεται σήμερα η ΝΔ να βάλει την «ταφόπλακα» στην ελπίδα των νησιών και των ορεινών μας περιοχών για βιώσιμες λύσεις στο μέλλον.

Ήταν μοναδική ευκαιρία η συνταγματική αναθεώρηση, για να ενισχυθεί η νησιωτικότητα. Όμως οι Κυκλαδίτες βουλευτές, είτε αυτοί που ψηφίστηκαν από το νομό μας είτε αυτοί που έχουν καταγωγή, όφειλαν να «βάλουν πλάτη». Κι αν δεν ήθελαν λόγω κομματικής πειθαρχίας να ψηφίσουν την πρόταση αυτή, ας έκαναν μία παρόμοια εισήγηση, που θα ενίσχυε το αίσθημα των κατοίκων των νησιών και των ορεινών μας περιοχών.

Το κόμμα όμως πάνω απ’ όλα…”.

 

Μάνος Σταυριανός
Υπ. ΠΣΕ Κυκλάδων του ΜέΡΑ25

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *