ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΗΣ-ΣΙΤΙΣΗΣ

 

 

 

Eπανερχόμενοι στο θέμα της σίτισης και στέγασης των εκπαιδευτικών και των άλλων δημόσιων λειτουργών στο νησί μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, κάνουμε ξανά σαφή τη θέση μας

Εδώ και επτά χρόνια και μετά από τέσσερα μνημόνια όλων των αστικών κομμάτων, κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, οι απώλειες των εργαζομένων είναι ανυπολόγιστες.

Και με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και με κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι αυτονόητο κι επιβεβλημένο ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς που να καλύπτουν ΟΛΕΣ τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Δεν θα κουραστούμε να το βροντοφωνάζουμε :

Η παιδεία και η υγεία είναι κεντρική ευθύνη του κράτους.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι γιατροί και οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι, είναι δημόσιοι λειτουργοί και δεν μπορεί να αφήνονται στη μοίρα τους και στις όποιες επιλογές ή δυνατότητες των δήμων.

Η πρακτική αυτή ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, υπηρετεί τις στοχεύσεις του κεφαλαίου για περιορισμό του κράτους στην Εκπαίδευση και την Υγεία. Υλοποιεί τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ για «αυτονομία» και βαθύτερη εμπλοκή των χορηγών/ επιχειρήσεων και στη δημόσια εκπαίδευση και υγεία.

Η μετακύληση της ευθύνης αυτής από το κράτος στους δήμους , που με μαεστρία και πονηριά η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ,θέσπισε το καλοκαίρι,σημαίνει πρόσθετη επιβάρυνση στους εργαζόμενους και συνταξιούχους δηλαδή στους δημότες.

Δεν δίνουμε άλλοθι σε καμιά κυβέρνηση και σε καμιά δημοτική αρχή που ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Απαιτούμε από το Υπ. Εσωτερικών και το Υπ. Παιδείας να παρέμβει και να επιχορηγήσει τους δημόσιους λειτουργούς, ώστε να είναι σε θέση με αξιοπρέπεια να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Ειδικότερα για τη Σαντορίνη, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ανέγερση κατοικιών στα ήδη απαλλοτριωμένα οικόπεδα και κτίσματα του δημοσίου (σταύλοι Καμαρίου κλπ) ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στο Δήμο Θήρας να τα διαθέτει στους δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν στο νησί μας.

Το ΚΚΕ βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και στον αγώνα τους για ανάκτηση όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων, για μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς μισθού, για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο σύγχρονης γενικής παιδείας αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *