ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ο. ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΟΥ.

 

 

 

  ‘Με αφορμή την απομόνωση των νησιών της άγονης γραμμής, και το κόψιμο των δρομολογίων στις αρχές του Ιούνη στο νησί της Ανάφης, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ, Ορέστης Χαραλαμπάκος, έκαναν την παρακάτω δήλωση.

«Στις αρχές του Ιούνη, η πλοιοκτήτρια εταιρία του Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL μέσα σε μια μέρα ανέστειλε τα δρομολόγια του πλοίου, λόγω εργασιών συντήρησης, χωρίς καμία πρόβλεψη αντικατάστασής του. Οι φήμες θέλουν να έχει ναυλωθεί στο εξωτερικό. Ανεξάρτητα από αυτό, το αποτέλεσμα της εφοπλιστικής αυθαιρεσίας με την κρατική αρωγή και κατανόηση, θα το πληρώσουν οι ανυποψίαστοι επισκέπτες των νησιών και οι νησιώτες της άγονης γραμμής.

Τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, τα επιδοτούμενα από την τσέπη του ελληνικού λαού, κόβονται ανάλογα με τις ορέξεις των εφοπλιστών, με ότι αυτό σημαίνει για νησιώτες και επισκέπτες. Ειδικά η Ανάφη, μένει με ελάχιστα δρομολόγια αφιξοαναχωρήσεων δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και στην τροφοδοσία του νησιού. Αυτή είναι η περίφημη κατοχυρωμένη συνταγματικά νησιωτικότητα, αυτά είναι τα «δικαιώματα» των νησιωτών και αυτό είναι το πεδίο της «εφοπλιστικής επιχειρηματικότητας», που με θέρμη υπερασπίζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα, όπως και φέτος από τα τέλη του Μάρτη, έχει φέρει στη Βουλή ζητήματα όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και ειδικά της Ανάφης. Να παρθούν μέτρα για την τακτική και απρόσκοπτη σύνδεση της Ανάφης, των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ των νησιών, με ασφαλή σύγχρονα καράβια, χειμώνα – καλοκαίρι και μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *