Site icon Santonews

“ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΜΑΝΑΒΗ”

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΘΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

 

 

«Το Καμάρι του Μανάβη»
Το ξέρατε ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην παιδική παχυσαρκία;! Η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.
Συγκεκριμένα ένα στα δύο παιδιά 7 έως 12 ετών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι «εάν δεν δράσουμε άμεσα απέναντι σε αυτή την επιδημία θα έρθουμε σύντομα αντιμέτωποι με γενιές άρρωστων ανθρώπων, ηλικίας 20, 25 και 30 ετών». (Άρθρο της Ασπασίας Δασκαλοπούλου στην «Καθημερινή» 3 Ιανουαρίου 2016).
Στα πλαίσια αυτού του προβληματισμού ο Σύλλογος Γονέων Καμαρίου διοργάνωσε ημέρα φρούτου. Στις 7/12/2016 στήσαμε μανάβικο στο σχολείο μας και για 1 ευρώ τα παιδιά αγόρασαν και απόλαυσαν 4 φρέσκα φρούτα το κάθε ένα. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακά θετική και συζητάμε την καθιέρωση αυτής της υγιεινής συνήθειας στο σχολείο μας.
Ευχαριστούμε τα Super Market Αφοι Δεναξά στη Μεσσαριά, το Big στο Καμάρι και τα Κοιλιακούδης Χαρτικά για την ευγενική χορηγία τους.

ΔΣ Σύλλογος Γονέων Καμάρι”

Save

Exit mobile version