Site icon Santonews

ΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ

 

 

 

Κάποιοι πήραν στα σοβαρά τον πλακατζή κύριο.

Το να είσαι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι, είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη θέση. Εκτός από την επιστημονική σου επάρκεια, εφόδια πρέπει να είναι το αίσθημα ευθύνης και -γιατί όχι;- η κοινωνική ενσυναίσθηση. Έτσι λοιπόν το πρωταπριλιάτικο αστείο του κ. Άκη Τσελέντη, δεν ήταν μόνο μια κακόγουστη πλάκα, κάποιου που θεωρεί τον εαυτό του ευφυολόγο χιουμορίστα, αλλά πηγή ανησυχίας για όσους δεν διαθέτουν την δική του “εκρηκτική” αίσθηση του χιούμορ.

Το ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. Βέβαια, αν κάποιος το διάβαζε προσεκτικά, θα καταλάβαινε πως ο κ. Καθηγητής, έκανε πλακίτσα. Έκανε ας πούμε αναφορά σε Pinokistan τη φατσούλα του Pinokio, παρέθεσε σύνδεσμο για το έθιμο της Πρωταπριλιάς και βέβαια προέβη -αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί πλάκα, που μάλλον δεν είναι- στην απαράδεκτη για Καθηγητή, χρήση της ανορθογραφίας “εισρόφιση”. Αλλά ο κ. Τσελέντης, αντί για γέλιο προκάλεσε ανησυχία. Και μάλιστα σε έναν καιρό που δόθηκε μάχη να αλλάξει ένας κινδυνολογικός τίτλος από μεγάλη βρετανική εφημερίδα, σχετικά με το ηφαίστειο του Κολούμπου. Εκεί ο συν-συγγραφέας της έρευνας κ. Παπαζάχος, εξήγησε τι ακριβώς γινόταν και η εφημερίδα, αναγκάστηκε να αλλάξει τον τίτλο της. Βέβαια, ποιος σοβαρός επιστήμονας, θα καταδεχόταν να ασχοληθεί με μια πλακίτσα καφενειακού επιπέδου, έστω κι αν την έκανε ο κ. Τσελέντης;.

Μήπως πρέπει να επαναλάβει πολλές φορές στον καθρέφτη, το “Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι”, μήπως και συνειδητοποιήσει πως  μια τέτοια θέση, δεν σηκώνει αστειάκια;. Μάλλον, θα γέλασε πολύ ο ίδιος. Ίσως και κάποιοι πλακατζήδες φίλοι του. Πολλοί όμως, τον πήραν σοβαρά και θεώρησαν το καφενειακό αστειάκι, επιστημονικό δεδομένο. Προς τέρψιν ίσως του κ. Διευθυντού. Δυστυχώς, πέρασε η Πρωταπριλιά και έχασε η Santonews, την ευκαιρία να μιλήσει για “Τεράστια ανακάλυψη Τσελέντη: Μετά την αντισεισμική ντουλάπα “Atlas’ κατέθεσε πατέντα για το Ηφαιστειακό Κοντέινερ “Cocobloko”, που παίζει το ρόλο κιβωτού σε περίπτωση έκρηξης. Χωράει την οικογένεια, το κατοικίδιό σας και το λαπτοπ. Πλημμύρα παραγγελιών από τη Σαντορίνη”. Αστειάκι δεν θα ήταν κι αυτό;. Ναι, αλλά κακόγουστο και κρύο.

Πλακίτσα ή περισπούδαστη γραμματική; . Κάθε εισρόφηση, δεκτή.

 

 

 

 

 

Exit mobile version