Site icon Santonews

“ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ…”

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

 

 

 

  “Οι μειώσεις του κρατικού προϋπολογισμού στην Παιδεία έχει ξεπεράσει το 50%. Στα σχολεία μας – που τα περισσότερα στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια – οι μαθητές στοιβάζονται 30 άτομα σε κάθε αίθουσα γιατί δεν έχουν καθηγητές αλλά και γιατί τα σχολεία στο νησί δεν επαρκούν πια. Οι δάσκαλοι των παιδιών μας δεν έχουν που να μείνουν.

Τα νέα παιδιά δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι εργασιακό μέλλον τους περιμένει. Δεν ξέρουν αν θα έχουν σταθερή δουλειά και ανθρώπινο ωράριο εργασίας. Δεν ξέρουν ακόμα και αν θα μπορούν να εργαστούν, αν θα βρίσκονται στην ουρά της ανεργίας ή της απλήρωτης εργασίας. Σίγουρα όμως ξέρουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από ότι οι γονείς τους! Όλα αυτά είναι προβλήματα που από την αρχή της χρονιάς συζητάνε χιλιάδες Σύλλογοι γονέων σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Προβλήματα μπροστά στα οποία χιλιάδες γονείς έχουν πάρει θέση διεκδικώντας ένα σχολείο που θα μορφώνει τα παιδιά τους και δε θα τα εξοντώνει, διεκδικώντας χρηματοδότηση για την Παιδεία στο ύψος των πραγματικών αναγκών των λαϊκών οικογενειών. Όλα αυτά όμως είναι τα προβλήματα που κάποιοι γονείς – ελάχιστοι ευτυχώς – επέλεξαν να μην ασχοληθούν στο χωριό μας, το Εμπορείο Σαντορίνης! Αντίθετα, διάλεξαν να εναντιωθούν με απαράδεκτο τρόπο στο να κρατήσει τη σημαία του σχολείου της για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη μαθήτρια που αρίστευσε μεν, αλλά …. δεν γεννήθηκε από γονείς Έλληνες! Λένε ουσιαστικά αυτοί οι ελάχιστοι ότι Έλληνας είναι κάποιος που έχει το «ανόθευτο ελληνικό αίμα» (!), που έχει γεννηθεί από γονείς Έλληνες και οποιοσδήποτε άλλος είναι για αυτούς «ξένος»! Και οι ξένοι δεν πρέπει να αγγίζουν την ελληνική σημαία!.

Τι και αν αυτά τα παιδιά έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή με τα ελληνικά έθιμα και ελληνικές παραδόσεις, φοιτούν στο ελληνικό σχολείο και μάλιστα κατάφεραν να αριστεύσουν στο ελληνικό σχολείο όπου διδάσκονται την ελληνική ιστορία… Καταδικάζουμε το γεγονός ότι διάλεξαν να αμαυρώσουν την ημέρα που ο ελληνικός λαός, όπως και άλλοι λαοί του κόσμου, είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στο φασισμό. Την ημέρα που τιμούμε τους ήρωες του μετώπου και τους χιλιάδες αγωνιστές της εθνικής αντίστασης του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, που στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της πατρίδας μας έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.

Καταδικάζουμε το γεγονός ότι 20 περίπου άτομα με τα γνωστά μαύρα μπλουζάκια (Hellas Ultras – παρακλάδι της Χρυσής Αυγής) κινήθηκαν ομαδικά και προσυνεννοημένα με φωνές, ύβρεις και απειλές ενάντια σε μαθητές γυμνασίου και τους καθηγητές τους, προκειμένου να αποσπάσουν τη σημαία από την ανήλικη μαθήτρια. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία ήταν ενήμερη εκ των προτέρων, οι αστυνομικοί που παρευρίσκονταν αντί να τους απομονώσουν και να περιφρουρήσουν την παρέλαση, άρχισαν να διαπραγματεύονται μαζί τους, δεν τους απομάκρυναν και έκαναν συστάσεις προς όλους (!) για ψυχραιμία και διάλογο (;).

Τελικά, οι γονείς απομάκρυναν τα παιδιά τους, η παρέλαση δεν έγινε και κατάφεραν να μετατρέψουν την ημέρα μνήμης σε ημέρα ντροπής χύνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Καλούμε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εργαζόμενους του νησιού, ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία να καταδικάσουν τη φασιστική-ναζιστική ιδεολογία όπου κι αν εμφανίζεται. Τους καλούμε να μη ξεχνούν ότι όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν αφήνουν τη χώρα τους από δική τους επιλογή, αλλά γιατί οι πόλεμοι και οι οικονομικές κρίσεις τους αναγκάζουν να ψάξουν ένα καλύτερο αύριο σε μια άλλη χώρα. Αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να έχουν ένα καλύτερο αύριο τα παιδιά τους! Να μη ξεχνάμε ότι για τους ίδιους λόγους εκατομμύρια Ελλήνων ξενιτεύτηκαν .

Να μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα δεκάδες χιλιάδες νέοι έχουν φύγει από την Ελλάδα για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο σε άλλες χώρες. Να αναρωτηθούν, τελικά ποιον εξυπηρετεί Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι να στέκονται ο ένας ενάντια στον άλλο; Γιατί να μη παλεύουμε Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι ενωμένοι ενάντια σε αυτούς που καταδικάζουν τα παιδιά μας στην αμορφωσιά και την ανεργία ; Η φασιστική ναζιστική ιδεολογία δεν χωράει στο νησί μας! Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος… ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη”.

Exit mobile version