Site icon Santonews

ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΤΙΖΑΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ “ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ”

 

 

 

“Με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς (Left), την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου στις 15:00 (τοπική) στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοτίμησε  τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης» (όπως τον αποκάλεσε ο Charles De Gaulle), τον Έλληνα αντιφασίστα αγωνιστή, Μανώλη Γλέζο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή 100 χρόνια από τη γέννησή του, και την ονοματοδοσία σε “Μανώλης Γλέζος” – κατόπιν ομόφωνης απόφασης που έλαβε  το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην εκδήλωσηπαραβρέθηκαν, η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, Πρόεδροι των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, Έλληνες και Κύπριοι Ευρωβουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις χώρες της ΕΕ, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και ακαδημαϊκοί.

 

Επίσης παραβρέθηκαν 10 μαθητές από το Λύκειο της Ανάφης που φέρει το όνομα του κορυφαίου αντιστασιακού. Ήταν να πάνε μόλις 2, αλλά με τη συνδρομή του Δήμου και χορηγών, πήγαν και οι δέρκα μαθητές με τους γονείς τους. Επίσης από το ομώνυμο Λύκειο της Νάξου, πήγαν κατόπιν κλήρωσης, δύο μαθητές.

 

Exit mobile version