“ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΤΗ”

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ EΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ SAF

 

 

 

“Το έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη.

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης σας καλεί στο πρώτο εργαστήρι της νέας χρονιάς με θέμα το έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη.

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κοκκώνι Κορινθίας. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όταν πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών όπου διδάχθηκε την τέχνη της ζωγραφικής από τον Γιάννη Μόραλη και Νίκο Νικολάου.

Η έμπνευση για το έργο του, όπως αναφέρει, ήρθε ένα μεσημέρι στο Παρίσι όταν νοστάλγησε το καλοκαιρινό φαγητό που του έφτιαχνε η μαμά του, τα γεμιστά. Έτσι ήρθαν στο μυαλό του εικόνες απ’ τα μυρωδικά, τις πιπεριές, τις τομάτες, τα κολοκυθάκια και τους ανθούς τους. Έπειτα οι μνήμες από τα καλοκαίρια στην Κορινθία τροφοδότησαν όλο του το έργο με μια χαρακτηριστική ευαισθησία, παιδικότητα και αισιοδοξία.

Ανάγλυφα έργα με μεικτές τεχνικές αναδεικνύουν χωριά, σπίτια, ποδήλατα, ζώα, ανθρώπους και μεγάλους ουρανούς που μας φέρνουν στο νου την αναγέννηση ολόκληρης της φύσης.

Ο Γιάννης Κόττης μέσα από το έργο του, μας μεταφέρει μία αίσθηση ανεμελιάς την οποία θα αναζητήσουμε κι εμείς στις συναντήσεις μας πειραματιζόμενοι με τις τεχνικές του.

ΣάββατοΚυριακή
 Α,Β,Γ Δημοτικού 10:30-12:00
Δ,Ε,Στ Δημοτικού 16:00-17:30Δ,Ε,Στ Δημοτικού 12:30-14:00
 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα στο τηλέφωνο 22860 85141 Τετάρτη – Παρασκευή 10.00-16.00.

Έως 20 παιδιά ανά τμήμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Λυδία Καραγιαννίδη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *