Site icon Santonews

« Το έγκλημα στα Τέμπη , να μην ξεχαστεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή»

Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

 

 

 

  “H Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο, Σαντορίνης και Θηρασιάς , να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου με κεντρικό σύνθημα « Το έγκλημα στα Τέμπη , να μην ξεχαστεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή»

Υπόλογοι γι’΄ αυτό το έγκλημα, είναι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, που σταδιακά οδήγησαν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα και τώρα με περισσή υποκρισία χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν ότι αγνοούν τα πάντα για το έγκλημα , προσπαθώντας να το φορτώσουν σε ανθρώπινο λάθος.

Αίσχος και ντροπή , στην Ελλάδα του 2023 , του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, να χάνονται άδικα συνάνθρωποί μας από «τυφλά» τραίνα , από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας , όπου κάθε 4 μέρες να έχουμε ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών πρέπει να τιμωρηθεί. Ν α έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους για τον άδικο χαμό των 57 νέων και των εργαζόμενων στο τραίνο.

Αυτά βροντοφώναξαν οι χιλιάδες λαού , ιδιαίτερα νέων , που ξεχύθηκαν στους δρόμους της χώρας μας την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και την Πέμπτη 16 Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα.

Στο νησί μας , σας καλούμε στην πλατεία Φηρών την Πέμπτη στις 11.30, να μετατρέψουμε την οργή μας σε πείσμα και σε αγώνα , για ασφαλείς Δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες, ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή.

Ο αγώνας όλων μας συνεχίζεται . Γινόμαστε η φωνή των νεκρών μας για να γίνει πράξη το

«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»

Exit mobile version