ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ  «ΟΧΙ»  ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Μ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

 

 

 

“Φίλες και φίλοι

Φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι μια επέτειος ξεχωριστή.

Φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ» συμπίπτει με τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Αγαπητοί  συμπολίτες μου

Φέτος η επέτειος του  «ΟΧΙ» του 40 που γράφτηκε με αίμα από χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που πέθαναν στα ηρωικά χώματα έχει για εμάς ιδιαίτερη σημασία.

Η πανδημία του COVID 19 που απειλεί τη χώρα και ολόκληρο τον πλανήτη στέλνοντας δίχως διακρίσεις στο θάνατο χιλιάδες πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας, χρώματος, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων.  Το γρηγορότερο η πανδημία πρέπει να τερματιστεί. Όχι μόνο μέσα από το έργο των επιστημόνων που τιμούμε και σεβόμαστε  αλλά και μέσα από όλους εμάς τους ίδιους που πρέπει να προσπαθήσουμε για το δικό μας «ΟΧΙ» στον COVID 19.

Ταυτόχρονα εκτός της υγειονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουμε και μια άλλη πρωτόγνωρη κρίση στα εθνικά μας θέματα.  Ως χώρα, ως έθνος και ως πολίτες σε τούτο εδώ το νησί και όχι μόνο,  παρακολουθούμε με αγανάκτηση τις προκλήσεις των γειτόνων μας που συνεχώς με την παραβατικότητα που επιδεικνύουν , προκαλούν τα συναισθήματά μας σε μια εποχή που αφήσαμε πίσω την οικονομική κρίση που ταλαιπώρησε περίπου 10 χρόνια την ελληνική κοινωνία.

Ειδικά εμείς εδώ στο Αιγαίο στην πανέμορφη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, με άξιους και δημιουργικούς ανθρώπους παρατηρούμε τη συμπεριφορά της  ηγεσίας της Τουρκίας με απόγνωση εξ αιτίας της  επιθετικότητας που δείχνει. Ως πολίτες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους πολίτες της Τουρκίας , αντίθετα μας ενώνουν πολλά, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές και τετελεσμένα από τη στιγμή μάλιστα που όλη η Ευρώπη και οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Καλούμαστε λοιπόν σήμερα που συμπληρώνονται 80 χρόνια από το μεγάλο και ιστορικό «ΟΧΙ» του έθνους που διατράνωσε  ο ελληνικός λαός στους ξένους κατακτητές, να πούμε και εμείς σήμερα το δικό μας «ΟΧΙ» απέναντι στην Τουρκική βαρβαρότητα που γεννούν οι προκλήσεις στην περιοχή μας αλλά πάντα  στη βάση του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας   μακριά από τη βία που επιδιώκουν οι κανονιοφόροι της γειτονικής χώρας.

 

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής παράταξης Τώρα για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά

Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θήρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *