ΤΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ ΣΟΜΕΛΙΕ PATRIK DESY

 

 

   canoe_hadjidakisΟι γιορταστικές μέρες, θέλουν και το ανάλογο πνεύμα ή μάλλον …οινό-πνευμα για να ανέβει η διάθεση και οι προσδοκίες. Βέβαια, κυριαρχεί η σαμπάνια, αλλά στα γιορταστικά δείπνα, ένα καλό κρασί, είναι ανάμεσα στα απαραίτητα του τραπεζιού. Τα κρασιά της Σαντορίνης, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά την υψηλή θέση που κατέκτησαν στο χώρο των ειδικών. Τα προτρεπτικά δημοσιεύματα είναι δεκάδες με πιο χαρακτηριστικό, ένα στο γαλλόφωνο περιοδικό του Καναδά, “Canoe”.

Ο συντάκτης- οινογνώστης Patrik Desy, αρχίζει μάλλον πρωτότυπα, απορρίπτοντας τις γενικές λίστες και βαθμολογίες, καθώς όπως λέει είναι ένα συνονθύλευμα που δεν βγάζει νόημα. Ο ίδιος προτιμά να κρίνει τα κρασιά ανάλογα με το είδος και την τιμή τους. Παρουσιάζει λοιπόν μια δεκάδα με κρασιά κάτω των 30 δολαρίων. Σε αυτήν περιλαμβάνει το “Ασύρτικο Χατζηδάκη”, γράφοντας χαρακτηριστικά:

Ο “μάγος” Χαρίδημος Χατζηδάκης δημιούργησε ένα κρασιά που θα πρέπει να μας κάνει να κατανοήσουμε τις δυνατότητες και τη σοβαρότητα στα κρασιά της Σαντορίνης, η οποία δεν προσφέρει μόνο όμορφες φωτογραφίες καρτ-ποστάλ. Η σοδιά του 2015, μου φάνηκε πιο πλούσια από το παρελθόν. Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Χαρίδημος, παίζει με το όριο της ωριμότητας των σταφυλιών. Για να μη χάσει σε βάθος και δυνατότητες ανάπτυξης, αυτό το κρασί πρέπει να παραμείνει ανοιχτό δύο με τρεις ώρες, το λιγότερο.

Αναδίνει αρώματα της θάλασσας μαζί με νότες από κονφί (μαγειρικός όρος που δηλώνει τη διαδικασία συντήρησης) λεμονιού και τα αρώματα του καπνού (Fume- από το βαρέλι). Μια όμορφη ισορροπία στο στόμα μεταξύ ομαλότητας και οξύτητας ως ταννική σπονδυλική στήλη και φινίρισμα στο τελείωμα του. Διασκέδασα με ανοικτές φιάλες για 3-4 ημέρες. Ένα must”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *