ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΙΛΑ

 

 

ΜΠΑΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗΣ «Ασφαλώς, όσοι Έλληνες είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στη βουλή για το ασφαλιστικό θα απογοητεύτηκαν, μιας και  είδαν για μια ακόμη φορά το ίδιο έργο.  Βεβαίως μπορεί να ακούστηκαν κάποιες  προτάσεις δια στόματος της Κας  Γεννηματά αλλά και αυτές χάθηκαν στο διπολισμό και την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., και τις ευτράπελες ατάκες του Κου Λεβέντη.

 

Όμως εμένα προσωπικά με εντυπωσίασαν δύο πράγματα:

Το πρώτο ήταν μια πρόταση του Κου Μιχαλολιάκου η οποία ήταν η ίδια με αυτήν που είχα κάνει εγώ  ο ίδιος πριν από δύο χρόνια στον Κο Καμμένο μέσα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, τότε που ο Κος Καμμένος το έπαιζε Μνημονιοφάγος και Λαϊκός  Ήρωας Τιμωρός κάθε Λαμόγιου, και την οποία πνίγηκε  με δημαγωγικό τρόπο.                      Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, ο νόμος «Περί ευθύνης υπουργών» μπορούσε να ακυρωθεί από την βουλή με αυξημένη πλειοψηφία, σαφώς μεγαλύτερη από αυτή που απαιτείται για την τροποποίηση του Συντάγματος και μάλιστα με Αναδρομική ισχύ, ώστε τα αδικήματα να μη θεωρηθούν παραγραμμένα και κάθε κατεργάρης πολιτικός να καθίσει …..στο μπάγκο του κατηγορουμένου. Αυτή την πρόταση όλοι την έκαναν ……..γαργάρα χωρίς να σκεφτούν ότι με αυτό τον τρόπο δίνουν την δυνατότητα στην Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται, σαν η μόνη πολιτική δύναμη με «καθαρά χέρια»,  και έτσι να ζεσταίνουν το αυγό του φιδιού. Ούτε καν την σχολίασαν αν μπορεί να γίνει ή όχι.!!

 

Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση ήταν, πως όλοι παραδέχτηκαν [πλην ΚΚΕ] την ορθότητα της πρότασης Γιαννίτση η οποία εάν είχε γίνει νόμος θα είχε σώσει το ασφαλιστικό για 50 τουλάχιστον χρόνια, με απείρως λιγότερα μέτρα σε βάρος των Εργαζομένων. Μάλιστα ο Κος Μητσοτάκης είπε πως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στους δρόμους και κάποιοι έκαιγαν την Αθήνα και η Ν,Δ. δεν τήρησε σωστή στάση. Σαν να έλεγε ότι ανέχτηκε, αν όχι συνέργησε σε αυτή την κατάσταση. Και βεβαίως  σε όποιον διαθέτει κοινό νου γεννιέται το απλό αλλά μεγάλο ερώτημα.

 

Πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως αποκλειστικά  υπεύθυνες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, γιατί τάχα δεν εφάρμοζαν σωστές πολιτικές, όταν σε κάθε σωστό μέτρο που προσπάθησαν να εφαρμόσουν έπεφταν επάνω στον  απόλυτο Λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που παραπλανώντας τα πλήθη εμπόδιζε και τελικά ακύρωνε κάθε σωστή προσπάθεια. Το σφάλμα των προηγούμενων Κυβερνήσεων ήταν ότι υπέκυπταν σε αυτές τις Πολιτικά Ανέντιμες συμπεριφορές , και την Δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ, και απέσυραν ότι καλό πήγαινε να γίνει. Όμως, δεν φέρει ευθύνη μόνο αυτός που κάνει το σφάλμα να υποκύψει, ευθύνη έχει και αυτός που πιέζει τον άλλον να κάνει το λάθος να υποκύψει.  Ίσως μάλιστα η ευθύνη αυτή να είναι μεγαλύτερη.

Γι΄ αυτό πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός.!!!

Δημήτρης Μπάιλας     π. Νομάρχης Κυκλάδων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *