“ΤΟ ΑΜΜΟΥΔΙ ΑΛΛΑΞΕ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΤΟΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΦΩΤΟ ΜΕ ΛΟΥΟΜΕΝΕΣ… ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ Π

 

 

 

“Το Αμμούδι της Οίας, είναι ο πανέμορφος όρμος,που από την πρώτη φορά που ήρθα στην Σαντορίνη,πριν 25 χρόνια, ερωτεύτηκα! Ένα γαλήνιο και ξεχωριστό κομμάτι του νησιού,που με την πρώτη ματιά,μπήκε στην καρδιά μου!

Βέβαια όλοι οι έρωτες,με το πέρασμα του χρόνου,ξεθωριάζουν. Στην περίπτωσή μου όμως,το Αμμούδι άλλαξε. Όχι όμως και τα αισθήματά μου!

Μαντούσης Γρηγόρης, Ταξίαρχος ε.α Ελληνικής Αστυνομίας

 

Πριν λίγες ημέρες,υπολογίζοντας ότι η καλοκαιρινή περίοδος βαίνει στο τέλος της,θεώρησα ότι άνετα θα μπορέσω να επισκεφτώ τον αγαπημένο μου όρμο. Αργά το απόγευμα δυσκολεύτηκα να περάσω την Οία,μα το ζόρι έγινε τεράστιο στην τελευταία κατηφόρα για το Αμμούδι. Δεκάδες λεωφορεία,διπλοπαρκαρισμένα άφηναν μια στενή λωρίδα διέλευσης. Λεωφορεία που κατέρχονται με την όπισθεν μια επικίνδυνη και στενή κατηφόρα. Μια κυκλοφοριακή ζούγκλα!

Τι ασχήμια Θεέ μου! Γιατί; Τι εξυπηρετεί αυτή η αθλιότητα; Ποιός την επέτρεψε; Ποιοί σιωπούν;

Δεν θα επιρρίψω ευθύνες. Όλοι μας φταίμε σ´ αυτό το νησί,κάποιος λιγότερο,κάποιοι περισσότερο. Φταίμε που δεν αντιδράσαμε και αφήσαμε να βιάζεται τόσο αισχρά ένας πανέμορφος ζωγραφικός πίνακας του νησιού μας!

Κάποιοι ίσως αιφνιδιαστούν με αυτή μου την πλευρά. Ναι είμαι ρομαντικός . Και πολύ μάλιστα! Μια άλλη μου πλευρά όμως,η διαστροφική λόγω επαγγέλματος,με οδηγεί υποχρεωτικά σε “πίσω σκέψεις”! Σε πονηρές και ύπουλα εκφοβιστικές! Και τότε αναρωτιέμαι:

Αν. Λέγω αν μια ημέρα του καλοκαιριού, την ώρα του “χαμού” στον όρμο,ξεσπάσει μια φωτιά στο Αμμούδι,πως θα προσεγγίσει η Πυροσβεστική; Και πάλι λέγω,αν λόγω της μή προσέγγισης ή της καθυστέρησης της Πυροσβεστικής,η φωτιά επεκταθεί στις εγκαταστάσεις προπανίου που χρησιμοποιούν οι πανέμορφες ταβέρνες του όρμου; Ποιές θα είναι οι συνέπειες μιας έκρηξης στη βάση των γκρεμνών της Οίας;

Σίγουρα ο ενδεχόμενος κίνδυνος μιας έκρηξης του ηφαιστείου,μάλλον μας έλκει. Είναι το ίδιο όμως η έκρηξη να επέλθει από την ανθρώπινη ματαιοδοξία;”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *