ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΥΓΗΣ

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

“Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο (11-12 Αυγούστου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκαεπτά αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη 25χρονος διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δεκαπέντε αλλοδαποί ηλικίας από 18 έως 56 ετών (-9- άνδρες και -6- γυναίκες), διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 25χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε προμηθεύσει συνομήλικό του αλλοδαπό με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τον καθοδηγούσε από τον Πειραιά στη Θήρα προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους ώστε να επιβιβαστεί παράνομα στη διεθνή πτήση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *