“ΤΗΣ ΘΥΜΗΣΗΣ ΜΟΥ ΟΙ ΑΝΤΗΛΙΕΣ, ΟΙ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ”

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΑΖΕΝΤΑ

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

“Ανεπιφύλαχτα για μένα τον πρόσφατο στεριανό περπατητή οι γραφές μου είναι και θα παραμείνουν εσαεί της θύμησης μου οι αντήλιες , οι ηλιαχτίδες … Και δεν θα σταματήσω ποτέ να σκέπτομαι ,να ονειρεύομαι ,και να ωραιογραφώ την σκέψη μου ,αδυνατώντας να απαρνηθώ την λησμονιά και να αντισταθώ.

Θυμοσοφικά καταλήγοντας δεν επεδίωξα ποτέ και δεν θα τολμήσω ποτέ να χρησιμοποιήσω γομολάστιχα για να σβήσω ότι δημιούργησαν την τότε εποχή….δεν…και δεν πρέπει να ξεχαστούν …για την διδαχή των νεοσσών …!Ταπεινά αναφέρομαι αγαπητή μου γραφοβοηθούσα και ομορφοποιώντας αποτυπώνω …. ότι ποτέ η σκέψη μου ,ποτέ η ψυχή μου και το κυριότερο η γραφή μου δεν ήταν και δεν θα γίνει νεφοσκεπής….είναι ξάστερη και διαυγής και εσαεί θα παραμείνει ……το δια νοήσατε ,διανοούμενοι της απρεπούς και ανεπαρκούς διανόησης …….

Και για τους ερευνητές της γραφής μου και εξαιτίας της αναμφισβήτητης Νοτιοανατολικής διευθύνσεως (σιρόκος) φουρτουνιασμένης σκέψης μου ,όπως λέει ο κυβερνήτης μου….. που σύμφωνα με τα ιατρικά -θηραϊκά –καφενειακά δεδομένα …..που πηαίνω από δω και από εκεί και μπερδεύω ριμίδια με λεωφόρους ,τετράποδα με δίποδα ,τετράτροχα με δίτροχα ,τα κατωφόρια με τα πανωφόρια , ανθρώπους και ανθρωπάκια …ΑΠΑΝΤΩ….. ξεμπαστουροθείτε , ιππεύσατε ,βγάλτε το καπίστρι και αναζητήσατε ότι ηθικό και κοινωνικό και εν μέρει παραδοσιακό απωλέσθει ……. προκάνετε δεν προκάνετε….. ηκούσατε ήντα πα…

Συνεχίζοντας για να επιβεβαιώσω τα της ακατάστατης γραφοτρέλας μου σας εξιστορώ τα του δίφραγκου και τα της μανούλας μου το πρόσταγμα στον πατέρα μου ….Νικολό άμε στρατούρωσε το γάδαρο να πάει το παιδί στο σχολειό…κα πήαινε να προκάμει το παιδί…και δρόμο ο Νικολός στη μάντρα να φέρει καλοτεχνισμένη την μαύρη γαδούρα.. Αμέ ετσηδά νομίζεις ότι τέλειωσε ο Γιώργης μου το σχολειό εεε…..έχομε τραβήξει εμείς …α καϋμένη Θολοίνη….. και να ξερες ήντα τράβηξε και αυτό το μωρό μου….. ο εγώ ολόκληρος ασαμάρωτος (δίχως σαμάρι) όνος…

Αυτά σε κάθε ερώτηση που τις έκαναν…Αχ ρε μάνα….. κάτσε εκεί με τον Νικολό σου…εις τα ψηλά ανάκτορα …. να τα λέτε γιατί εδώ εις την επίγεια δροσο πεζούλα της πρόσκαιρης και εφήμερης ευτυχίας ούτε καφενείο δεν άφησαν ανοικτό.

Δεν άκουσα ήντα πες κούνιες ;;;;Κούνια που μας τραμπάλιζε….. να παραβώμε τας υποθαλάσσιας εντολάς του ΑΦΕΝΤΗ μας …και δεν εννοώ εάν με εννοήσατε τον ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ μου-μας …αλλά τους ιεροκρυφίως σπηλαιο συσκεφθέντες … Να αντιβαίνομε και να παραβιάζομε τας χριστιανικάς εντολάς ;;;;; ……αμαρτάνομε θανασίμως αδελφοί μου . Τι απαιτείτε δια την εύρυθμο λειτουργία…..άμεσα ΚΡΑΝΙΑ ,ΑΓΡΙΕΛΙΑ ,ΚΑΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΟ είναι η θεάρεστος εντολή… ΡΑΒΔΟΝ και ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ είναι η ετέρα εντολή ..ΓΙΑΤΙ;;;το της κούνιας μπέλας θέμα απορρίφθηκε τεχνηέντως με οριακή πλειοψηφία εις την άτυπο ενορχηστρωμένη με μουσική πάντα Σπανουδάκη και σκηνοθεσία του πολυπράγμονος < Φιλοφίδη συνεδρία> και ευτυχώς δεν εδέησε να αναρτηθεί εις το διαύγεια ..ΓΙΑΤΙ;;.

Μα θα κοβόταν η αλυσίδα τση κούνιας από τον θυμό της. Δεν φταίνε λοιπόν οι γράφοντες και κοάζοντες ,δεν φταίνε οι σκηνοθέτες ,οι χορογράφοι ,και οι τεχνικοί ..ΠΟΙΟΣ φταίει …Εμείς που κρύψαμε τα μανταλάκια τα μανταλάκια η αυτός-οι που τους έμαθε-έμαθαν πολιτικό κολύμπι και γυρεύουν να μας πνίξουν και ενορχηστρωμένα να τον πνίξουν…Απλά………..πολύ……….απλά…..απλούστατα .Τα αποζητάει πολλές φορές και η πρύμη μας ..εννοήσατε τι εννοώ ;;;η θα παραβώ τα του τύπου διατάξεις δια να με εννοήσετε …

Πράμα σου λέω πράμα άλλο δεν χρειάζεται mother …..μόνο ξεμπρόστιασμα και όποιος άπραγος αντέχει την ναυτία κι την έντονη κυρίως εγκεφαλική αλλά και στομαχική διαταραχή …

Η εξιστόρηση αυτή τση γριάς μου στην άλλη κερά στα πρώτα μας ήντα εγένετο …ηλικιακά εννοώ απορημένοι μου ..Που μου το παίζετε Δοκίμια και μου κορδώνεστε μπορδόκοι σαν τση ορτικομάνες ,εκσφενδονίζοντας απρεπή πύρρεια δηλητηριώδη βέλη….άναρχα και άστοχα…Πότε;;; Όταν ανοίξουν-με την δίοδο επικοινωνίας (το στόμα) μας κάτι ντης να σαλιαρίσομε η κάτι ντης δια της πένας μας να γραφοχαράξομε ,όχι δια υμάς ,αλλά δια το ευπρεπές και αξιοπρεπές ψυχοπνευματικά ακροατήριο μας…Αυτό που φοβάμαι είναι μην κρυφό ακούσει κάτι από τα διαδραματιζόμενα ο ουρανοκατοικοεδρεύων πρόεδρος μας ΕΜΜ. ΣΟΡΩΤΟΣ ….γιατί όλα τα γροικά όλα….υπάρχουνε τα μέσα τώρα υπάρχουν τα άτιμα…βέβαια δια της ονειρικής οδού πάντα …η οποία κατά την νομική επιστήμη δεν ποινικοποιείται..

Περί του προαναφερθέντος θα επανέλθω εμπεριστατωμένα και αναλυτικότατα για να ψάλλομε εις την θηραϊκή διάλεκτο τα της τότε μοναδικής του εποχής και της τώρα αναμφιβόλως διαπιστωμένης υπέρ ακμάζουσας ποιοτικοποσοτικώς ενάρετου περιόδου …Τι θα δούμε; Ότι γραφοχαραχτεί άρχοντες μου…Μπορεί και πράμα ..ΓΙΑΝΤΑ; Διότι όταν ο άνθρωπος προγραμματίζει ο θεός γελά ασυγκράτητος και αναφωνεί … Κα δεν χαμπαριάζετε ,εκ του χαμπαριάζω-χαμπαράδες ….. όπως ανελλιπώς ήλεε και λέει ο θυμόσοφος γέροντας μου .Δεν είναι ύβρις …..Και ασθμαίνοντας σας ενημερώνω προικισμένα μου εγκυκλοπαιδικά όντα… Ότι μετετράπη η προσφώνηση αρχεγόνως εκ του Καμπαράδες …διακοσμητικά καρφιά …Σας πρόκανα θαρρετοί μου ανελέητοι ψευτουποστηρικτές μου ……

Ε τώρα εις το Δια ευχών ημών της γραφοκατάνυξης μου θα παραπονεθώ εγώ στον εαυτό μου , όπως και πολλοί φίλοι μου …βρήκες μέρες νιούδα να γράψεις την πίκρα σου και τον θυμό σου θεότρεζε …ΑΠΑΝΤΩ.. Οι βρικόλακες ορίζουν μέρα και ώρα εξόδου από τα σπήλαια;;;ΕΡΩΤΩ….και απαντώ συνάμα …ξεπρόβαλαν βρωμο πιτσίλησαν απρεπώς ,ερασιτεχνικώς τα σαυροειδή και κρύφτηκαν . Αλλά άφησαν οι γατοοπτασίες μπρόζαλα (πατημασιές)αθεράπευτα πολλά οι απρόσεκτοι ..ανεξίτηλα.

Και ήλεε και λέει ο παππούς …και τα μεταξωτά κατωφόρια επιδέξια πρύμη θέλουν …Το θέμα είναι να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες εις την ευστάθεια του ναυπηγήματος…διότι θα τραγουδήσομε ομοθυμαδόν …ήτανε ένα μικρό καράβι …που ήταν αταξίδευτο.. Μπαρκάραμε ,αναπολήσαμε, συγκινηθήκαμε, θυμηθήκαμε και ναυτικοποιητικά αναφωνήσαμε…Θα ορθοπλωρίσομε ;. Θα αρμενίσομε σωστά ;; .

Θα αλλάξομε ρότα;;η θα ξαναμπουρδουκλοθούμε και θα αναφωνήσομε εις τις εορταστικές συνάξεις ως είθισται…ευχές με στερεότυπες πολυκαιρισμένες προσευχές; Ε ναι αυτές τις μέρες τις νωθρές ,τις μουσκεμένες μου βγαίνουν οι ανταύγειες της ………….. Γιατί ;;; Μα προηγήθηκαν οι πετροπολεμιστές μας …ήντα να κάμομε …και δεν είμαι ΜΟΝΟΣ και είμαι σίγουρος …

Είχα εγκεφαλικά και ψυχοπονετικά αποφασίσει να μονάσω ναι να αποσυρθώ από τα πενογραφήματα μου ….. Όμως δεν μπορείς να μονάσεις όταν υπάρχει σεβασμός , αγάπη , και το αίσθημα της αλληλεγγύης και εν μέρει της κατανόησης διάχυτο δίπλα μου-μας …το βλέπω , το νοιώθω ,το αισθάνομαι .Και προς τέρψη της εναλλακτικής σκέψης και κρίσης ο πληθυντικός είναι της ευγενείας εεε…δια να αποφύγομε το αλληθώρισμα .

Γνωρίζω όπως γνωρίζεται ότι η μοναξιά είναι μια κοινωνική επιδημία και η αντιμετώπιση της είναι μια συνολική πρόκληση που χρειάζεται συντονισμένη δράση και όχι ευχολόγια… επιβάλλεται λοιπόν να αποφύγομε την τήβεννο της μοναξιάς ,της μοναχικής κυρίας που όλοι έχομε εναγκαλιστεί όλοι έχομε νοιώσει δίπλα μας ,κοντά μας και που όλο μας περιτριγυρίζει κουκλαρισμένη….,μυρωδάτη για μια κουβέντα , μια αγκαλιά και ένα φιλάκι…Καλοτάξιδη κερά μου και ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΙ και ευλογημένοι υμείς και ημείς…”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *