“ΤΗΣ ΘΥΜΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΝΤΗΛΙΕΣ”

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΚΑΚΙ ΤΟΥ Γ. ΔΑΡΖΕΝΤΑ

“ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ”

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

“Επέμενε το βάσανο μου επέμενε πολύ. Καθυστέρησα παππούλη μου να γράψω καθυστέρησα , αλλά είναι και θα είναι πάντα επίκαιρο και ταπεινά λέω ότι θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων για πολύ καιρό . Θα απολαύσεις τον καφέ σου παππούλη μου και θα κοκορεύεσαι που θα σου διαβάζουν τις σοφίες σου. Για την εποχή μου λοιπόν, αναφέρει ο παππούς, μιλάμε για λίγους επισκέπτες με τα παπόρια από τον γιαλό των Φηρών για τα Φηρά με τα μουλάρια και με τα ταξί για άλλους προορισμούς .Και όταν λέμε ταξί ,μιλάμε 5 με 6 με ονοματεπώνυμο ….

 

Ένας απλός μαθηματικός υπολογισμός o οποίος λέει ότι σήμερα από Γιαλό των Φηρών –Φηρά 5 λεπτά με τελεφερίκ και τότε 30 λεπτά με τον γάιδαρο . Τότε για τους έχοντες και για πολύ λίγους το ταξί και για άλλους οι εξάρες (τα γαϊδούρια). Σήμερα απεριόριστα ταξί και λεωφορεία για παντού και πάντα .Τότε πρωτόκολλο 300 ατόμων στα πλοία και σήμερα 3000 και όχι σε ένα αλλά σε πολλά .Τότε ψίχουλα οι εισπράξεις σε λίγους ,σήμερα αρκετά σε πολλούς . Δεν είναι ευλογία; Δε θέλει Ευχαριστίες προς τον Κύριο ; Τότε λιγότερες επιχειρήσεις και ασφαλώς λιγότεροι οι εργαζόμενοι, σήμερα πολλαπλάσιες και σε όλο το νησί και φυσικά πολλαπλάσιοι εργαζόμενοι.

Δηλαδή τι πρέπει να κάνομε φίλοι μου ; να ξαναπάμε στο σχολειό με τον γάιδαρο ή με τα πόδια για να μας μείνει το δίφραγκο για το γλυκό; Σήμερα απεριόριστα Ι.Χ και λεωφορεία ότι ώρα θέλομε και όπου και όποτε θέλομε ….Μήπως θέλομε τον γύρο της Σαντορίνης με τον γάιδαρο σε 24 ώρες «ρομαντικό με ακατόρθωτον δε» ή σε 2 ώρες όλο το νησί ;;;;;

Θέλομε να τρώμε μακαρόνια κάθε μέρα και φάβα παντρεμένη και όσα περισσεύουν να τα κάνουμε σκορδομακάρονα;;; ή να καταργήσομε την μπανιέρα και να χρησιμοποιήσομε πάλι τη σκάφη ;

Kαι μη μου πει κανείς ότι δεν κοιμήθηκε σε αχυρένιο στρώμα ή τα καλοκαίρια με συγγενείς εξ Αθηνών δεν ροχάλισε κατάχαμα ή οι οικογένειες με διμοιρία παιδιών σε μια σταλιά σπίτι ,δεν έζησαν δεν μεγάλωσαν δεν μεγαλούργησαν;

Τώρα γιάντα μας τρομάζουν οι πολλοί ξενόλοοι με τα ευρώ ;; ,αυτό δεν θέλαμε ;;αυτό δεν επετεύχθη ; Kαι άκου ήντα μου πε να τρεζένεσαι ο θεοθυμόσοφος άρχοντας. Κα για πες τους τα μύρια πουλμανάκια που ατάκτως ερριμμένα περιδιαβαίνουν εις τας λεωφόρους της Σαντορίνης δεν ενοχλούν κανένα ;

Mήπως ενοχλητικά λέω μήπως εθελοτυφλούμε; Aκρα του τάφου σιωπή και μην ομιλείτε στον οδηγό γιατί ταράζεται. Aπλά χρειάζεται σωφροσύνη και πολύ προσοχή , διότι εάν η επιδημιολογία της ξέφρενης μετατροπής των ησυχαστηρίων των όνων και ημιόνων εις επαύλεις σταματήσει να υφίσταται και μετατραπούν εις πολυτελέστατους αχυρώνες ,τι και ποιος θα ανακράξει το ΚΑ ΗΝΤΑ ΠΑΘΑΜΕ …ΗΝΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΜΕ ….

Όχι ποτέ να μη γίνει αλλά ….εάν; Ήντα θα κάμετε μετά ήντα;; Εγώ θα επιμείνω προσευχή ,προσοχή ,φροντίδα και απεριόριστη αγάπη στην μοναδική μας πατρίδα. Αλλά μήπως προσεύχονται και αυτά (τα ζώα εννοώ) ….λέω μήπως .Εύχομαι να μην εισακουστούν οι προσευχές τους …Ειλικρινά από καρδιάς ..

 

Και να υπενθυμίσω εις τους συνοδοιπόρους μου της τότε εποχής ότι την 25 -11-2013 συγκεντρωθήκαμε και ορθώς πράξαμε ορθώς , οργιόλουστοι εις τις εργασιακές φωλιές των εφοπλιστών εις του πασά το λιμάνι και συμφωνήσαμε ομιλώντας εις εγκάρδιο κλίμα και εις άπταιστο ελληνική, ναυτική διάλεκτο και βεβαίως με εκλεκτά εδέσματα για τη φέρουσα ικανότητα των πλοίων για τα επόμενα χρόνια . Ποιο το ανακοινωθέν εις την θεάρεστη συζήτηση τότε ;

 

Ώριμες σκέψεις, ώριμες άγραφες απόψεις και δόξα τον Αη Νικόλα …ήταν νοερά δίπλα μας …πρόβλημα; Ταπεινά κανένα …αχ αυτό το λιμάνι ..τυχαία πήγε για ελλιμενισμό ο πασάς ;.

Απλά ξεραχνιάζοντας τα ξένα ντουλάπια (f.b) ανέγνωσα ότι έχει ανατεθεί μελέτη που το έργο της θα είναι η δημιουργία κα το πλαίσιο λειτουργίας οργανισμού /Μαρκέτινγκ προορισμού στην Σαντορίνη .

Μπράβο αναμένομε προόδους. Όλα ανεγνώστηκαν εις τα προσωπικά τους (facebook) Και το κυριότερο με το ευτελές ποσόν ως ανεγνώσθη εις το (F.B) των 9.200.250 δραχμών Ειλικρινώς αναφέρομαι και επιβραβεύω την πρόοδο της υλοποίησης της μελέτης. Γιατί ; Κα για την προβολή μας . Την χρειαζόμεθα ;Βεβαιότατα και μάλιστα πολύ.

Όμως η Σαντορίνη θέλει πλεύση χωρίς πλοηγούς και ρυμουλκά και επιβάλλεται πλήρης απαγκίστρωση ,έχομε στα ράφια μας αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό σε χειμερία νάρκη …Εμείς την προβολή εμείς την προσοχή , εμείς την αγκαλιά και φροντίδα στην πατρίδα μας ,είμαστε άξιοι μπορούμε …. μας γέννησε, μας μεγάλωσε, μας ζει, και θα μας ζήσει…εμείς απλά με την αδιαφορία μας ζούμε πολλούς ξενόλοους πολλούς …..κα γροικάτε ηντα λέω γροικάτε; Άκου ποινικώς κολάσιμος πράξη επειδή είδα στον ύπνο μου δραχμές και δίφραγκα ; Κα ένα πολλαπλασιασμό ήκαμα . Γιατί;

Απλά πολύ απλά , τα όνειρα δεν ποινικοποιούνται και δεν κομματικοποιούνται . Και αντευχόμενος λέω όταν φθάσει η εποχή που θα χρειαζόμεθα Διόπτρας δια τον εντοπισμό και αλίευση επισκεπτών , ποιος θα απαντήσει ; ΠΟΙΟΣ;

Δεν πιστεύω να εννοήσατε τι εννοώ. Είναι αλήθεια λίγο δύσκολο αλλά ελπίζω εις την σοφία σας.

Αυτά μου εξιστόρησε ο θυμόσοφος γέροντας και εν μέρει από της θύμησης μου το δισάκι , αυτά αυτούσια σας αραδιάζω. . Βέβαια δεν είναι η σκέψη μου θολή και η ματιά μου σκοτεινή είναι της θύμησης μου αντηλιές και της καρδιάς μου για την πατρίδα μου ομορφιές που πρέπει και επιβάλλεται να παραμείνουν αναλλοίωτες.

Τελειώνοντας το ψυχογράφημα μου αδυνατώ να μην αναφερθώ στο μήνυμα της φίλης μου …. Μείνε ο εαυτός σου και ταξίδευε τη γαλήνη της συνείδησης σου….

Έτσι θα είσαι πάντα καλά…Να είσαι πάντα καλά Γερασιμίνα μου ,και τα αμπάρια μου είναι και θα παραμείνουν γεμάτα από συναίσθημα όπως αναφέρεις . Αλλά μεταφορικά αναφερόμενος εικάζω στην εν γένει βελτίωση …την οποία χρειαζόμεθα και θέλομε, μας είναι απαραίτητη.

ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ –ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ”.

Save

1 Απάντηση

  1. Απλά πολύ απλά , τα όνειρα δεν ποινικοποιούνται και δεν κομματικοποιούνται.

    Ναι καπετάνιε, αλλά λίγη σημασία έχει πια. Τα όνειρα ανταλλάσονται πλέον υποχρεωτικά με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Ξέρεις, από αυτά τα μοντέρνα: που φορολογούνται, κουρεύονται, και δίνουν αρνητικό πραγματικό επιτόκιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *