ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΟΓΑΓΑΝΕ

ΝΕΟ LOCKDOWVN, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

 

 

Σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας θα παραμείνει η εστίαση στην Ελλάδα για αρκετό καιρό ακόμη, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης στο 31ο Greek Economic Summit μιλώντας για τον κορονοϊό.

Η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εστίαση έρχεται τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη πολυεπίπεδη αντιπαράθεση για τον χρόνο και τον τρόπο εξόδου από το δεύτερο lockdown. Ήδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα, καθώς ο κορονοϊός παραμένει ανεξέλεγκτος σε δύο μέτωπα. Όσον αφορά στην εστίαση, ο Ελληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι «κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο».

Η διαπίστωση αυτή, ωστόσο, είναι αρκετά ασαφής, καθώς το ζήτημα δεν είναι η έλευση του εμβολίου, που υπολογίζεται στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά ο εμβολιασμός ικανού μέρους του πληθυσμού.

Η δήλωση :

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

Τη συζήτηση συντονίζει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος, και συμμετάσχουν ο CEO της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, ο CEO της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο CEO της Deloitte Global Punit Renjen και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Myron Brilliant”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *