ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ “ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΑΣ”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

 

 

 

 

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ: Δήμο Θήρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ: Περιφέρεια Κυκλάδων, Βουλευτές Κυκλάδων, ΜΜΕ.

ΘΕΜΑ: Ασφαλτόστρωση των Δημοτικών χωμάτινων παρκινγκ της Οίας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 697 4398373, 697 3609765

Αριθμ. Πρωτοκ: 005/Οία 19/11/2018

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι πέραν της έλλειψης θέσεων παρκαρίσματος στην Οία, αντιμετωπίζουμε και το πρόβλημα της ακαταλληλότητας των δύο υπαρχόντων Δημοτικών παρκινγκ. Αναφερόμαστε πρώτα σ’ αυτό που βρίσκεται κάτω από την πλατεία του ΚΤΕΛ, και σε εκείνο που βρίσκεται στο δρόμο για το Αμμούδι, όπου ταυτόχρονα βρίσκεται και ο χώρος που φιλοξενεί τους κάδους απορριμμάτων.

Είναι ακατάλληλα γιατί είναι χωμάτινα, και όπως σίγουρα γνωρίζετε, λόγω του ότι φιλοξενούν την περίοδο του καλοκαιριού μεγάλο όγκο αυτοκινήτων, δημιουργείται διάβρωση του εδάφους με μεγάλες λακκούβες στις εισόδους και στις εξόδους τους, αλλά και εντός τους, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η πρόσβαση να είναι αδύνατη και να μένουν αχρησιμοποίητα. Το φαινόμενο της διάβρωσης παρατηρείται και την χειμερινή περίοδο λόγω των βροχοπτώσεων.

Τα συνεργεία του Δήμου όταν το πρόβλημα φτάνει στο μη περαιτέρω καταφτάνουν και στρώνουν το έδαφος, ώστε να υπάρχει πρόσβαση, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτή η παρέμβαση είναι εντελώς παροδική.

Κατόπιν τούτου αιτούμεθα την ασφαλτόστρωση των δύο αυτών παρκινγκ, τη διαγράμμιση τους και την σήμανση τους με ταμπέλες εισόδου-εξόδου, ώστε να πάψει να δίνει η Οία εικόνα τριτοκοσμικού χωριού. Είναι ντροπή για τον παγκόσμιο αυτό προορισμό, τα σημεία αυτά να βρίσκονται σ’ αυτή την άθλια κατάσταση και είναι έλλειψη σεβασμού προς τους Δημότες που περιμένουν να δουν την ανταπόδοση των εισφορών τους στα Δημοτικά τέλη. Κάτι που θα ήταν σωτήριο για τους κατοίκους του χωριού και τους εργαζόμενους του, είναι το εξής: Τα δύο αυτά παρκινγκ, να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν με τη νέα σεζόν αποκλειστικά απ’ αυτούς. Αυτό προϋποθέτει να πληροί κάποιες προδιαγραφές όπως μπάρες και ειδικές κάρτες των κατοίκων για να μπορούν να εισέρχονται. Εφόσον έχουν δημιουργηθεί αρκετά ιδιωτικά παρκινγκ που μπορούν να εξυπηρετούν τους επισκέπτες του χωριού, το συγκεκριμένο μέτρο που προτείνουμε θα έσωζε τους κατοίκους και τους εργαζόμενους από την βάσανο του παρκαρίσματος. Αν η πολιτική του Δήμου είναι να φροντίζει την για την σωστή διαβίωση των δημοτών της, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το αίτημα μας.

Συμπληρωματικά έχουμε να προτείνουμε για το παρκινγκ που βρίσκεται στο δρόμο του Αμμουδιού, τώρα που ξεκίνησαν οι οικοδομικές εργασίες και οι εργολάβοι ως γνωστόν το χρησιμοποιούν ως χώρο εναπόθεσης μπαζών, τον οποίο τον νοικιάζουν από τον Δήμο, καλό θα ήταν να υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν κοντέινερ, ώστε να αποφεύγεται η εικόνα του χάους και της βρώμας στο συγκεκριμένο σημείο.

Σε αναμονή της απάντησης σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *