ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

 

  Πριν πολλά χρόνια, βρέθηκα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, τιμούσε την τράπεζα αίματος Σαντορίνης.Τι είναι αυτή η Τράπεζα Αίματος;. Νομικά τίποτα. Ούτε Διοικητικό Συμβούλιο έχει, ούτε Πρόεδρο, ούτε τίποτα.

 

  Ξεκίνησε το 1992 (επίσημα γιατί και πριν γίνονταν σποραδικές αιμοδοσίες), χάρις σε κάποιους εμπνευσμένους Κοινοτάρχες, πολλούς εθελοντές, και ασίγαστη θέληση για δράση. Για τον άνθρωπο. Αποτέλεσμα ; Σε αναλογικά στατιστικά στοιχεία (αριθμός εθελοντών αιμοδοτών, προς γενικό πληθυσμό) να είναι κορυφαία στην Ελλάδα. 

 

  Τι τους συνδέει;. Η συναλληλία. Και δεν είναι μόνο οι εθελοντές (έλληνες και ξένοι) είναι και ένας μηχανισμός που με μηνύματα, πανώ και ντουντούκες, τηλεφωνήματα και μηνύματα καλούν τους κατοίκους δύο φορές το χρόνο να δώσουν κάτι ακριβό΅: το αίμα τους. 

 

  Η Τιμή από την Ακαδημία, είναι ακριβή και παρότρυνση για συνέχεια. Το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού και το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, είναι ευγνώμονα. Αλλά και πολίτες, ιδιώτες, αναγκευόμενοι άνθρωποι, δέχονται αυτό το δώρο αγάπης και ζωής. 

 

  “Ας γίνει όλη η Ελλάδα Σαντορίνη” είπε ο δρ Μπόλλας. Η Ακαδημία Αθηνών το επικροτεί. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *