ΤΗΛΕΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Με τηλεκπαίδευση, εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν, ολοκληρώνεται η επιμόρφωση Τεχνικών Ασφαλείας για το 2020.

 

 

 

“Ολοκληρώνεται η επιμόρφωση Τεχνικών Ασφαλείας για το 2020 με τα τελευταία τρία τμήματα να πραγματοποιούνται για πρώτη φορά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν και σύμφωνα με τις διατάξεις της εγκυκλίου με αρ. πρωτ.: 45296/1845/3-11-2020. Η επιμόρφωση Τεχνικών Ασφαλείας αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ιδιαίτερες απαιτήσεις και αυστηρές προδιαγραφές, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίησή του.

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων υπήρξε ένας από τους πρώτους φορείς που επισήμαναν την ανάγκη να πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης τα εγκεκριμένα προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που προκαλούνται εξαιτίας της νησιωτικότητας, ειδικά στους κατοίκους των μικρών και απομακρυσμένων νησιών και εκφράζει την ικανοποίησή του που επεκτείνεται αυτή η δυνατότητα για όλα τα νησιά.

 

 

Σε μια εποχή που το σύνολο των δραστηριοτήτων μας γίνεται πλέον από απόσταση, μπορεί αυτή η δυνατότητα να φαντάζει εύκολη και αυτονόητη. Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε ότι έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τους κατοίκους των Κυκλάδων, ειδικά για τους κατοίκους των μικρότερων νησιών (π.χ. Σίκινο, Ανάφη, Κουφονήσι), οι οποίοι με τον τρόπο αυτό απαλλάσσονται από την ταλαιπωρία του να ταξιδέψουν κάτω από αντίξοες συνθήκες σε κάποιο από τα 8 νησιά που το Επιμελητήριο διατηρεί γραφεία-συνεδριακές αίθουσες (Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο) για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες καθώς και από το κόστος παραμονής τους στον τόπο εκπαίδευσης για όσο διαρκεί το πρόγραμμα (από 2 μέρες έως μία εβδομάδα). Οι μόνοι πλέον που απαιτείται να μετακινηθούν είναι οι εκπαιδευτές, που βάσει της εγκυκλίου πρέπει να βρίσκονται στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο.

 

 

Είναι γνωστό πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων αποτελεί το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο Επιμελητήριο που χρησιμοποιεί υπερσύγχρονο σύστημα τηλεδιάσκεψης για την επικοινωνία της έδρας του στη Σύρο με τις συνεδριακές αίθουσες σε άλλα επτά (7) νησιά ήδη από το 2008. Επίσης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά ενίσχυσε, από τις αρχές της εμφάνισης της πανδημίας, το σύστημα αυτό, που δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης οπτικοακουστικής παρακολούθησης και ενεργούς συμμετοχής μέχρι 700 ατόμων, με την προσθήκη 1000 σημείων της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό των συμμετοχών.

 

 

Ειδικά για τα επιμορφωτικά προγράμματα Τεχνικών Ασφαλείας, το σύστημα της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο και με τη χρήση δεύτερης παράλληλης τηλεδιάσκεψης, δίνοντας τη δυνατότητα να διεξάγονται τις ίδιες ημέρες δύο διαφορετικά τμήματα, με διαφορετικούς εισηγητές και συμμετέχοντας από διαφορετικά νησιά.

 

Είναι φανερό πως η δυνατότητα αυτή θα διευκολύνει εξαιρετικά την επιμόρφωση των επιχειρηματιών των Κυκλάδων και ευχαριστούμε το Υπουργείο Εργασίας που εισάκουσε έστω και εν μέσω πανδημίας το αίτημα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ευχόμαστε και μετά την άρση του lockdown να ισχύσει ως εναλλακτικός τρόπος εκπαίδευσης για τα νησιά, όπου δεν θα είναι εφικτή η φυσική παρουσία”.

Περισσότερες πληροφορίες για την επιμόρφωση Τεχνικού Ασφαλείας στον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/texnikoi_asfaleias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *