Site icon Santonews

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REAL.

 

 

 

 

  Ένα δημοσίευμα που εγείρει αρκετά ερωτηματικά για τη χρήση του Υγειονομικού Αεροσκάφους του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού (Τελεφερίκ), φιλοξένησε η Real.gr. Παρουσιάζοντας και έγγραφα, που αφορούν στην κίνηση του αεροσκάφους. Από αυτά προκύπτει, πως δεν απογειώνεται μόνο για λογαριασμό του Δημόσιου Νοσοκομείου (ΓΝΘ), αλλά και προς εξυπηρέτηση ιδιωτών που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες, με τη σύντμηση (ΚΠΣ).

Είναι προφανές, πως το αεροσκάφος αγοράστηκε (το 1996) για να σώσει ανθρώπινες ζωές. Και σε αυτό δεν χωρούν διαχωρισμοί. Δόθηκαν όμως πολύχρονες μάχες για να πετά νόμιμα. Κάποτε του χρέωναν σπατόσημο, άλλοτε δεν επέτρεπαν στους συνοδούς γιατρούς να επιστρέφουν με αυτό, ενώ δεν μπορούσε να ανεφοδιαστεί, ούτε με το ειδικό καύσιμο που χρειάζεται.

Τελικά, πρώτος ο Πτέραρχος Κουρής (πρώην Υφυπουργός Άμυνας) έδωσε τη λύση στο θέμα των καυσίμων και πολλά χρόνια αργότερα, ο Υφυπουργός Υγείας (στην Κυβέρνηση Καραμανλή) κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, δημιούργησε το πρωτόκολλο λειτουργίας, το οποίο δεν ήταν απλό να γίνει δεκτό. Σε γενικές γραμμές, όρισε πως ο ΕΣΥτης Γιατρός του Κέντρου Υγείας, θα έδινε το πράσινο φως για την αερομεταφορά, κάποιου ασθενούς.

Οπότε δύο ερωτήματα ανακύπτουν:

  1. Τηρείται το πρωτόκολλο απογείωσης αεροσκάφους;
  2. Με δεδομένο πως ΝΑΙ, η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη, γίνεται ορθολογική χρήση και ΚΥΡΙΩΣ, είναι ΔΩΡΕΑΝ προς τον ασθενή ή προστίθεται από τους ιδιώτες στην τελική τιμή των ιατρικών υπηρεσιών;. Διότι το Ίδρυμα, μάλλον δεν χρεώνει για κάθε πτήση. Μήπως όμως υπάρχουν χρεώσεις, για τη χρήση ενός κοινωνικού μέσου που η Σαντορίνη, απέκτησε και συντηρεί εις βάρος, άλλων κοινωφελών έργων;. Οι οποίες καταλήγουν στις τσέπες ιδιωτών, που το χρησιμοποιούν -σύμφωνα με την ιατρική εκτίμηση για την κρισιμότητα της κατάστασης του ασθενούς ασφαλώς – αλλά παρά ταύτα ως μέρος του πακέτου υπηρεσιών που προσφέρουν;.

Το ρεπορτάζ της Santtonews, θα ολοκληρωθεί με την παράκληση να δοθούν απαντήσεις, από όλους τους εμπλεκόμενους. Δεν υπαινίσσεται τίποτα, αλλά οι απορίες είναι κοινές για όλους τους κατοίκους.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ REAL.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

“Αρκετές απορίες και προβληματισμό έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες στους κατοίκους της Σαντορίνης η… υπερδραστηριότητα ενός μικρού αεροσκάφους που εκτελεί μεταφορές επειγόντων ιατρικών περιστατικών.

Όπως είπαν κάτοικοι στο real.gr η τόσο συχνή χρήση δεν γίνεται όπως έχει υποδείξει ο ευεργέτης του νησιού Ευάγγελος Νομικός, δημιουργώντας το «Ίδρυμα Λούλας και Ευάγγελου Νομικού» και αφήνουν υπονοούμενα ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση”.

Exit mobile version