THOMAS COOK ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ, ΠΟΔΟΠΑΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

 

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ THOMAS COOK ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

“ Όταν τα βουβάλια τσακώνονται στο βάλτο, τσαλαπατιούνται τα βατράχια…

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Να μην μείνει κανείς μόνος απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των αφεντικών της.

Ειδικότερα τους εργαζόμενους του ομίλου Thomas Cook αλλά και συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και μονάδων που λειτουργούν με τη μορφή του Franchise ν’ απευθυνθούν στα σωματεία τους γιατί γνωρίζουμε καλά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι.

Η πτώχευση του τουριστικού κολοσσού και των θυγατρικών του, που φαίνεται να ακολουθούν, θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία κι άλλοι δεκάδες χιλιάδες έμμεσα θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα. Η ανάπτυξη για όλους που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει χώρο μόνο για τους μεγάλους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που είτε μεγεθύνονται, είτε συγχωνεύονται, είτε πτωχεύουν, αφήνει στο απυρόβλητο τα κέρδη τους, φορτώνοντας τις ζημιές στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Τα εργασιακά δικαιώματα συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων σε κάθε κλάδο.

Απέναντι στην προσπάθεια κυβέρνησης, εργοδοτικών φορέων και τραπεζών για την διασφάλιση των κερδών των μεξαλοξενοδόχων απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *