«ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»: ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ν. ΖΩΡΖΟΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ»

 

zorzos_2mah2014b«Τίποτα δεν είναι υπέρτερο της πατρίδας και πατρίδα δεν είναι μόνο οι στεριές και οι θάλασσες, είναι και η κοινωνία», είπε ξεκινώντας την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αναστάσιος- Νικόλαος Ζώρζος. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη με παρόντες όλους τους υποψηφίους, αλλά και κάποιες άλλες ηχηρές παρουσίες όπως αυτή του Πρώην Κοινοτάρχη Φηρών, πρώην Υποψηφίου Δημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Καφιέρη και του τέως υποψηφίου Δημάρχου και τέως δημοτικού Συμβούλου κ. Μάκη Καφιέρη.
Ο κ. Ζώρζος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, προτάσσοντας τη δημιουργία έργων υποδομής που όπως είπε, έγιναν επί θητείας του. «Από την κατηγορία του «δεν έγινε τίποτα», περάσαμε στο πως « ότι έγινε ήταν ήδη έτοιμο». Ε, λοιπόν τίποτα δεν ήταν έτοιμο», υποστήριξε. Είπε ακόμα, πως ο Δήμος επί δημαρχίας του άντλησε τα μεγαλύτερα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε έτοιμος για την απορρόφηση μεγάλων ποσών από το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. «Είμαστε έτοιμοι. Έχω τη βεβαιότητα, γι αυτό το δρόμο, ότι θα πετύχουμε. Τους στόχους μας, τους ξέρουμε καλά», είπε. Στη συνέχεια προδιέγραψε μερικά από τα σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί και που είναι: η ολοκλήρωση Ύδρευσης- Αποχέτευσης, η Μαρίνα, η Εναλλακτική προβλήτα, το λιμάνι της Ρίβας και ο Γουλάς.

 

«ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΞΑΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ»

 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε έργα και δράσεις της θητείας του και παρουσίασε την οικονομική κατάσταση του Δήμου. «Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου», είπε για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του : « Την ώρα που οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας, έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, εμείς κατηγορηθήκαμε πολλές φορές, γιατί κρατήσαμε το Δήμο οικονομικά υγιή. Όμως όλα τα χρήματα που υπάρχουν, έχουν όνομα, είναι σε συγκεκριμένους κωδικούς και είναι για συγκεκριμένα έργα». Συμπλήρωσε επίσης πως έχουν ολοκληρωθεί πολλές μελέτες που άλλες βρίσκονται στη φάση της δημοπράτησης και άλλες προς οριστική έγκριση.
Στο τέλος της παρουσίασης, ο υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε την εναργή παρουσία των υποψηφίων, υποστηρίζοντας πως αν όλοι δουλέψουν η νίκη θα κριθεί από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Άφησε μάλιστα αιχμές για άλλους συνδυασμούς, λέγοντας πως η «Θηραϊκή Πολιτεία», συστήθηκε, έζησε 8 χρόνια ως αντιπολίτευση και επιλέχθηκε από τους πολίτες λόγω της σταθερότητας των αρχών της. «Εμείς δεν συμπράξαμε ευκαιριακά, προκειμένου να συμμετάσχουμε σε μια εκλογική αναμέτρηση ή για να μην αφανιστούμε πολιτικά», είπε.