ΘΗΡΑ 2014: ΤΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ…. ΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Ο μεγάλος αριθμός συνδυασμών, αλλά και οι θεαματικές επιστροφές, σηματοδοτούν τις επερχόμενες εκλογές για το Δήμο Θήρας. Με πέντε συνδυασμούς και το μέγιστο αριθμό υποψηφίων Δημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων να φτάνει στους  625, το νησί έχει το αμφίβολο προνόμιο να διαθέτει –δυνητικά- ένα υποψήφιο ανά 15 ψηφοφόρους (στις εκλογές του 2010 είχαν ψηφίσει 9.120). Άρα, ένα τυπικό καφενείο με τρεις πρεφαδόρους, τέσσερις λάτρεις της μπιρίμπας, τέσσερις ταβλαδόρους και κάποιους που απλά πίνουν τον καφέ τους, έχει αυτόματα μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο. Η συμμετοχική Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!. Ωστόσο, στα αξιοσημείωτα αυτής της αναμέτρησης, υπάρχουν κάποιες ηχηρές και λιγότερο ηχηρές επιστροφές, όπως βέβαια και αποχωρήσεις.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί, πως λόγω της μη δημοσιοποίησης των επίσημων ψηφοδελτίων της «Θηραϊκής Πολιτείας» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η – ούτως ή άλλως πρόχειρη- λίστα, είναι ελιπής. Οπότε σε λίγες μέρες η ιστοσελίδα θα επανέλθει.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

 

Μετά από αλεπάλληλες θητείς στην Κοινότητα Οίας κο κ. Χάλαρης, επσιτρέφει ως υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας.

Μετά από αλεπάλληλες θητείες στην Κοινότητα Οίας κο κ. Χάλαρης, επσιτρέφει ως υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας.

1. Γιώργος Χάλαρης, τέως Κοινοτάρχης Οίας- Θηρασίας επανέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας, με το συνδυασμό «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία».
2. Άγγελος Ρούσσος, πρώην κοινοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος εν συνεχεία έπαρχος και για 8 χρόνια Δήμαρχος (από το 2002), το 2010 δεν έθεσε υποψηφιότητα και επέστρεψε τώρα ως υποψήφιος για τη Δημοτική Κοινότητα Θήρας (Φηρών) στο πλευρό του κ. Χάλαρη.
3. Χαράλαμπος Δαρζέντας. Νομαρχιακός Σύμβουλος και εν συνεχεία Αντιδήμαρχος Θήρας την περίοδο 1998-2002, Δημοτικός Σύμβουλος και το 2006 υποψήφιος Δήμαρχος, αποσπώντας τότε το 25,95%. Το 2010 αποχώρησε, αλλά τώρα επέστρεψε πλαισιώνοντας το ψηφοδέλτιο του κ. Αντώνη Σιγάλα.
4. Μάκης Κανακάρης. Δημοτικός Σύμβουλος (με το συνδυασμό του κ. Άγγελου Ρούσσου) και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού» (Τελεφερίκ. Στις εκλογές του 2010 ιδιώτευσε, αλλά επανήλθε ως υποψήφιος στη Δημοτική Κοινότητα Φηρών με τη «Θηραϊκή Πολιτεία» του κ. Ζώρζου.

Ο πρώην δήμαρχος  κ. Ρούσσος, θα  είναι υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Φηρών.

Ο πρώην δήμαρχος
κ. Ρούσσος, θα είναι υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Φηρών.

5. Σπύρος Δρόσος. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας μέχρι το 2010 (επί Δημαρχίας Α. Ρούσσου). Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος το 2010 για να παραιτηθεί ένα χρόνο αργότερα για προσωπικούς λόγους. Επανέρχεται με το συνδυασμό του κ. Χάλαρη.
6. Μπουλιέρη Λαμπρινή. Πρώην Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας. Συμμετέχει στο συνδυασμό του κ. Σιγάλα.
7. Καφούρου Γερασιμίνα. Πρώην Πρόεδρος Ημεροβιγλίου. Επιστρέφει με το συνδυασμό του κ. Γ. Χάλαρη.

Στο πλευρό της "Θηραϊκής πολιτείας" ο κ. Κανακάρης.

Στο πλευρό της “Θηραϊκής πολιτείας” ο κ. Κανακάρης.

8. Δακορώνιας Μανώλης, Βρυώνης Αθανάσιος, Μαρούση Αρβανίτη, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, είναι υποψήφιοι με τον κ. Σιγάλα.

 

 

Η κ. Μπουλιέρη, υποψήφια με τον Α. Σιγάλα.

Η κ. Μπουλιέρη, υποψήφια με τον Α. Σιγάλα.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
Ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, και για 12 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, σημερινός Πρόεδρος της ΓΕΩΘΗΡΑ κ. Νίκος Σιγάλας (Βουτσάς), δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.
Νεώτερα σε άλλη ανάρτηση