ΘΗΡΑ 2014: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗΣ» ΠΕΡΙΟΔΟΥ

2  ΘΑΝΑΤΟΙ, 2 ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, 4 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙΑΗ πρώτη «Καλλικρατική» περίοδος του ενιαίου πλέον Δήμου Θήρας (συνενώθηκε και η πρώην Κοινότητα Οίας- Θηρασίας) ήταν από τις πλέον αξιοσημείωτες. Η αρχή έγινε με τον εκλογικό «περίπατο» του κ. Αναστασίου- Νικολάου Ζώρζου, που ως επικεφαλής της «Θηραϊκής Πολιτείας», απέσπασε το εντυπωσιακό 68,39%, εξέλεξε 18 Δημοτικούς Συμβούλους, έναντι 7 της παράταξης του κ. Αντώνη Σιγάλα ( είχε 25,68%) και 2 της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επικεφαλής της οποίας ήταν η κ. Μαρία Αργυρού. Ένα ακόμα εντυπωσιακό ρεκόρ, ήταν οι 2.735 σταυροί προτίμησης που απέσπασε ο κ. Γιώργος Βαρβαρήγος, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Οίας.

Ο θάνατος του Γιώργου Μητροπία, σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Ο θάνατος του Γιώργου Μητροπία, σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Αλλά η Δημοτική περίοδος, σημαδεύτηκε από δύο θανάτους Δημοτικών Συμβούλων. Ήταν ο Γιώργος Μητροπίας (της «Θηραϊκής Πολιτείας») και ο Γιώργος Καραχάλιος (εκλέχτηκε με το συνδυασμό «Σαντορίνη Θηρασία, Ενότητα αλλαγή» του Αντώνη Σιγάλα, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε) που έφυγαν αιφνιδιαστικά αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Τις θέσεις τους κατέλαβαν ο κ. Νομικός Γεώργιος (του Ανάργυρου) και ο κ. Πέτρος Λειβαδάρος. Είχε προηγηθεί όμως και μια παραίτηση, για οικογενειακούς λόγους. Αυτή του πρώην Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Δρόσου, που εκλέχτηκε με το συνδυασμό του κ. Σιγάλα και αναπληρώθηκε από την κ. Άρτεμη Καραμολέγκου. Η επόμενη παραίτηση ήταν του κ. Γιώργου Νομικού, συμβούλου της «Θηραϊκής Πολιτείας», ενώ ο πρώτος επιλαχών κ. Μιχάλης Λαγκαδάς αποποιήθηκε τη συμμετοχή του, με αποτέλεσμα τη θέση να καταλάβει η κ. Όλγα Γραββάνη.

 

Ο Γιώργος Καραχάλιος, υπήρξε ένας απός πλέον συγκροτημένους και ευφυείς Δημοτικούς Συμβούλους

Ο Γιώργος Καραχάλιος, υπήρξε ένας απός πλέον συγκροτημένους και ευφυείς Δημοτικούς Συμβούλους

Επίσης υπήρξαν οι ανεξαρτητοποιήσεις των κ. Αγγελέτου Αργυρού και Αντωνίου Χάλαρη (Σκαραμαγκά) από τη «Θηραϊκή Πολιτεία» και του κ. Γιάννη Γρατσία από τη «Σαντορίνη Θηρασία, Ενότητα Αλλαγή». Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η αποποίηση του αξιώματος του Αντιδημάρχου Οίας κ. Γιώργου Βαρβαρήγου, η οποία όμως έγινε λόγω του ταραγμένου εργασιακού περιβάλλοντος στις τράπεζες (είναι στέλεχος της Αγροτικής). Επίσης, η απόφαση του Δημάρχου να ορίσει πρώτο αντιδήμαρχο τον κ. Νίκο Καμπουράκη, χωρίς ωστόσο να τον αντικαταστήσει στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης που κατείχε, παρουσίασε κάποιο ενδιαφέρον.

Ακολουθεί νέα ανάρτηση με τα αξιοσημείωτα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.