Site icon Santonews

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα στις 3/3/16 μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Θήρας συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν προκύψει σε σχέση με την αδυναμία διαχείρισης της κρουαζιέρας.
Το Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας προτείνει τα εξής:

Α) Να φτιαχτούν άμεσα οι σημαδούρες που βρίσκονται στον όρμο των Φηρών.
Β) Να γίνει επιμερισμός της κίνησης των κρουαζιερόπλοιων σε ημερήσια βάση (πρωί-μεσημέρι-βράδυ) και εβδομαδιαία βάση, ώστε να αποφευχθούν ώρες ή ημέρες με πολλές προσεγγίσεις και μεγάλο αριθμό επιβατών.
Για να μπορεί να λειτουργήσει η ανωτέρω πρόταση προτείνεται να ψηφιστεί άμεσα από το Δ.Σ του Λιμενικού ταμείου, ειδικός κανονισμός λιμένα που να προβλέπει τις ώρες και τις μέρες προσέγγισης των πλοίων.
Γ) Να λειτουργεί το τελεφερίκ 24 ώρες.
Δ) Να χορηγηθούν ή να ενοικιασθούν άμεσα από τις εταιρείες των κρουαζιερόπλοιων τα κατάλληλα μηχανήματα ελέγχου, μέχρι να αγοράσει τα δικά του το λιμενικό ταμείο Θήρας, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το HOMEPORT του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο θα ωφεληθούν τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις του νησιού και δεν θα χάνονται δεκάδες εκατομμύρια από το νησί μας και κατ’ επέκταση από το κράτος.
Για την λύση όλων των παραπάνω θεμάτων απαιτείται άμεση σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας με συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας
Νομικός Νικόλαος.

Exit mobile version