ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

 

 

Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας” κ. Μαρία Αργυρού

  “Υποκρισία δίχως όρια χαρακτηρίζει τη στάση της δημοτικής αρχής και των λοιπών παρατάξεων της συμπολίτευσης! στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καταθέσαμε στις 5/4/21 το υπ’ αριθμόν 3888 έγγραφο, το οποίο είχαμε συνυπογράψει με τη «Θηραϊκή Πολιτεία» όπου ζητούσαμε ΣΥΖΗΤΗΣΗ των παρακάτω θεμάτων που αφορούν τη δημοτική ενότητα Καμαρίου.

1.Ηλεκτροφωτισμός όσων περιοχών στερούνται φωτισμού.

2.Ενημέρωση για την πρόοδο αποκατάστασης του οδοστρώματος στην περιοχή των Στάβλων Καμαρίου.

3.Ενημέρωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν το καλοκαίρι στην κοινότητα Επισκοπής Γωνιάς.

4.Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την εξεύρεση χώρων στάθμευσης.

5.Παραλαβή των μελετών της πρώτης φάσης (τοπογραφικής, υδραυλικής, γεωλογικής) που παραδόθηκαν σύμφωνα με την πληροφόρηση μας από τον Δεκέμβριο 2020, προκειμένου ο μελετητής να προχωρήσει το συντομότερο στη δεύτερη φάση του σχεδίου πόλεως Καμαρίου.

6.Συζήτηση για τη θέση της δημοτικής αρχής επί των απαλλοτριωμένων εκτάσεων στο Καμάρι.

 

 

Για άλλη μια φορά, η συζήτηση δεν έγινε, τα (γνωστά σε όλους) θέματα υποβαθμίστηκαν στην 8η θέση της συνεδρίασης του ΔΣ και αναβλήθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν εισηγήσεις (!) από τους επικεφαλής κ. Ζώρζο και κ. Αργυρού.

 

 

Να σταθούμε στο γεγονός ότι αυτό που ζητούσαμε ήταν η ενημέρωση από την πλευρά της δημοτικής αρχής για τις ενέργειες που έχει κάνει, η οποία όπως αποδείχτηκε δεν ήταν ως όφειλε προετοιμασμένη και δεν υπήρχε καμία διάθεση να τα συζητήσει.

 

 

Με περισσό θράσος κατηγόρησε τη Λαϊκή Συσπείρωση ότι «αγνοείτε τις αναγκαιότητες της εποχής και της κατάστασης που διανύουμε» και ότι «για τα θέματα αυτά θα μπορούσατε να ενημερωθείτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες»!

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή, το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του ΔΣ, τους Αντιδημάρχους κι ας απαντήσουν δημόσια :

  • Από πότε τα οξυμένα και χρονίζοντα προβλήματα ενός χωριού δεν είναι ανάγκη να συζητιούνται αναλυτικά στο δημοτικό Συμβούλιο;
  • Από πότε αυτά είναι θέματα μόνο των υπηρεσιών, που είναι υποστελεχωμένες και εν τέλει δεν έχουν και καμία πολιτική ευθύνη;

 

Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε, από την εξέλιξη της συζήτησης, την συμμόρφωση της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική πολιτική που και νομοθετημένα πια απαξιώνει τον ρόλο των δημοτικών συμβουλίων. Το πάει όμως ακόμα παραπέρα, κάνοντας το – ειδικά σε συνθήκες τηλεδιάσκεψης – ένα θέαμα κουραστικό, αποπροσανατολιστικό και άνευ ουσίας για όσους προσπαθούν να το παρακολουθήσουν.

Τέλος, σας επιστρέφουμε τα περί πολιτικών παιχνιδιών. Η παράταξη του Δημάρχου και η συμπολίτευση γνωρίζουν πολύ καλά από πολιτικά παιχνίδια!

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπηρετεί πάντα, με την πιο καθαρή, αγωνιστική και ανυποχώρητη στάση τα συμφέροντα του λαού μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

 

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

 

Μαρία Αργυρού                          Ακυλίνα Κόκκαλη”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *