ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η “ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ” ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΦΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ (Ο Π. ΚΑΜΕΝΟΣ) ΤΙΜΑ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ

 

 

 

"Τα πάντα πάνε τόσο γρήγορα που κι εμείς οι ίδιοι, έχουμε αιφνιδιαστεί», τόνισε ο κ. Ρούσσος

“Τα πάντα πάνε τόσο γρήγορα που κι εμείς οι ίδιοι, έχουμε αιφνιδιαστεί», τόνισε ο κ. Ρούσσος

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των τελικών διαδικασιών και μετρήσεων για τη δημιουργία του «Δημοτικού Αεροδρομίου Ανάφης». Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ιάκωβος Ρούσσος, την προσεχή εβδομάδα, αναμένεται ειδικό κλιμάκιο τεχνικών που θα προβούν στις τελικές μετρήσεις, ώστε να επικυρωθούν πλήρως οι προδιαγραφές και να αδειοδοτηθεί το πεδίο προσγείωσης, όπως ονομάζεται. «Θα έρθουν πέντε μηχανικοί και τεχνικοί από το Υπουργείο (Εθνικής Άμυνας). Είμαστε πάρα-πάρα πολύ ασιόδοξοι», είπε ο Δήμαρχος.

Όσο για την ταυτότητα του σχεδιαζόμενου διαδρόμου προσγείωσης, αυτός έχει βορειοδυτική κατεύθυνση και το αρχικό μήκος είναι 800 μέτρα, με προοπτική αύξησης αν κάτι τέτοιο, καταστεί αναγκαίο. «Μπορούμε να το επεκτείνουμε ακόμα 200-300 μέτρα. Είναι ότι πρέπει δηλαδή», είπε ο Δήμαρχος, για να διευκρινίσει: « μέχρι 36 θέσεων αεροπλάνο, χρειάζεται διάδρομο 700 μέτρα. Αργότερα, αν θέλουμε μπορούν να «κάτσουν» και μεγαλύτερα αεροσκάφη». Το καλό είναι πάντως, πως οι διαδικασίες, είναι τόσο γρήγορες, που ο κ. Ρούσσος, όντας τόσα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, δηλώνει αιφνιδιασμένος. «Όταν έχεις να κάνεις με δημόσιο, τα πράματα πάνε με ρυθμούς χελώνας. Τώρα έχουν πέσει όλα μαζί. Τα πάντα πάνε τόσο γρήγορα που κι εμείς οι ίδιοι, έχουμε αιφνιδιαστεί», τόνισε.

Το Δημοτικό Αεροδρόμιο Καρδίτσας (φωτό :www.dimoskarditsas.gov.gr/aerodromio)

Το Δημοτικό Αεροδρόμιο Καρδίτσας (φωτό:www.dimoskarditsas.gov.gr/aerodromio)

Όσο για τη λειτουργία του πεδίου προσγείωσης, αυτή θα είναι υπό την εποπτεία του Δήμου Ανάφης, όπως άλλωστε και το μοναδικό αντίστοιχο στην Ελλάδα, το «Δημοτικό Αεροδρόμιο Μύρινας-Καρδίτσας». «Θα είναι στο Δήμο», δήλωσε, «θα χρειαστούν βέβαια και κάποιες υποδομές. Αλλά θέλω να πω και κάτι γιατί δεν θέλουμε να πετάμε στα σύννεφα. Εμείς αυτό που θέλουμε σε πρώτη φάση, είναι να μπορεί να κάτσει ένα αεροπλάνο για να το εκμεταλλευτούμε για θέματα υγείας και μετά να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε και για θέματα τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *