Θέμα: Επίσκεψη μελών και φίλων της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στην «Κάναβα Σαντορίνη».

ME MEΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

 

 

 

  “Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στέφθηκε η πρώτη επίσκεψη μελών και φίλων της Θηραϊκής Εταιρίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών σε χώρους πολιτισμού και παραγωγής θηραϊκών προϊόντων. Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, πάνω από 40 άτομα επισκεφθήκαμε την τοπική ποτοποιία «Κάναβα Σαντορίνη» όπου και ξεναγηθήκαμε από τον ιδιοκτήτη κ. Λουκά Λυγνό στο αποστακτήριο αλλά και στους μουσειακούς χώρους και συλλογές, όπως στο παραδοσιακό καφενείο, την κάναβα, το εργαστήρι του καλαθοπλέκτη, του βαρελά κλπ. Στο τέλος της επίσκεψής μας δοκιμάσαμε ούζο, τσικουδιά και λικέρ παραγωγής της Κάναβας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη και εμπνευστή του χώρου, κ. Λυγνό, ο οποίος παρέλαβε την αποσταγματοποιία από τον πατέρα του (ιδρύθηκε το 1974) και τη μετέτρεψε όχι μόνο στη μοναδική του είδους στην Ελλάδα που παράγει τσικουδιά τετραπλής απόσταξης, αλλά και σ’ έναν μοναδικό χώρο που τιμά και προβάλει την παράδοση της Σαντορίνης και τους ανθρώπους των αλλοτινών εποχών, που με μόχθο και μεράκι επιβίωσαν σε δύσκολους καιρούς και έθεσαν τη βάση της ευημερίας που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα στο νησί μας.

Και πράγματι, μόχθο και μεράκι διακρίνει κανείς στην «Κάναβα Σαντορίνη» και στον Λουκά Λυγνό, έναν μετριόφρονα άνθρωπο που αθόρυβα και μεθοδικά έχει δημιουργήσει έναν χώρο-κόσμημα στο νησί μας. Επιπλέον, στο χώρο του καφενείου και της πλατείας ξεκίνησε να λειτουργεί μεζεδοπωλείο, που λέγεται “Αραβαΐσι”, και θα είναι ανοιχτό Παρασκευή και Σάββατο από τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από το μεσημέρι.

Η Θηραϊκή Εταιρία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών ευχαριστεί θερμά τον κ. Λουκά και τους συνεργάτες του για την εξαίρετη φιλοξενία, όπως και τα μέλη και τους φίλους της Εταιρίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση και για τις επόμενες επισκέψεις και δραστηριότητες του σωματείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *