ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ: ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ Ο HERBERT NITSCH

Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του ο "βαθύτερος άνθρωπος στον κόσμο", αναρρώνει εντυπωσιακά.

Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του ο “βαθύτερος άνθρωπος στον κόσμο”, αναρρώνει εντυπωσιακά.

ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ: ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ Ο HERBERT NITSCH

  Πέρυσι το καλοκαίρι, ο Herbert Nitsch, είχε κόψει την ανάσα όλου του κόσμου στην προσπάθειά του να κατέβει στα 249 μέτρα βάθος, με μια ανάσα και χωρίς καταδυτική συσκευή, στα ανοιχτά της Σαντορίνης. Τα μηχανήματα κατέγραψαν ότι τα κατάφερε, αλλά ο ίδιος ανασύρθηκε ημιθανής στην επιφάνεια, διακομίστηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Θήρας κι από εκεί στην Αθήνα όπου εισήχθη στο θάλαμο αποσυμπίεσης του Πολεμικού Ναυτικού. Για εβδομάδες δεν επικοινωνούσε καν με το περιβάλλον και πέρασε ατέλειωτους μήνες σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, με τις πιθανότητές του για πλήρη ανάνηψη να είναι εξαιρετικά λίγες.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, σα ανοιχτά της Σαντορίνης ο Νitsch, άγγιξε τα 249,5 μέτρα απνευστί. Παραλίγο όμως να συνατήσει το πεπρωμένο του.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, στα ανοιχτά της Σαντορίνης ο Νitsch, άγγιξε τα 249,5 μέτρα απνευστί. Παραλίγο όμως να συναντήσει το πεπρωμένο του.

  Πριν  λίγες μέρες, επέστρεψε όμως στη γενέτειρά του τη Βιέννη και παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Kurier», όπου δήλωσε σίγουρος πως η υγεία του θα επανέλθει τουλάχιστον κατά 99%, παρά την τεράστια καταπόνηση που δέχτηκε ο οργανισμός του.  Ερωτηθείς μάλιστα για την παράτολμη κάθοδό του στο βυθό, δήλωσε πως δεν τον επηρέασε το μεγάλο βάθος –«άλλωστε» τόνισε, «είχα ήδη κατέβει στα 214 μέτρα»-, αλλά η πλημμελής προετοιμασία. Όπως είπε, έπρεπε να κάνει 200 δοκιμαστικές καταδύσεις, αλλά έκανε μόνο 10 εξαιτίας της ενασχόλησής του με το σχεδιασμό της απόπειρας. « Ήμουν αγχωμένος και η συγκέντρωση μου είχε φύγει. Αυτό δεν είναι καλό», τόνισε.