ΘΑΥΜΑ!. ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΝΑΣ ΚΟΜΒΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ “ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ”

 

 

Οι μόνοι που κρύβουν τα κεφάλια τους, είναι οι τζιχαντιστές στη Συρία, οι στρουθοκάμηλοι στην Αφρική και οι ταμπέλες στη Σαντορίνη.

Οι μόνοι που κρύβουν τα κεφάλια τους, είναι οι τζιχαντιστές στη Συρία, οι στρουθοκάμηλοι στην Αφρική και οι ταμπέλες στη Σαντορίνη.

Θα μπορούσε να είναι ένα αστείο. Κακόγουστο, έστω. Δεν είναι όμως. Περισσότερο μοιάζει με επικίνδυνη φάρσα.
Πριν λίγους μήνες -κατακαλόκαιρο!- φτιάχτηκε ένας κυκλοφοριακός κόμβος στον Άγιο Ανδρέα Πύργου. Απέναντι είναι το Επαγγελματικό Λύκειο Θήρας και παραπίσω η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Είναι ένας καλός κόμβος, επειδή εκεί, για δώδεκα μήνες το χρόνο, μαζεύεται πολύς κόσμος. Είτε επισκέπτες, είτε μαθητές. Χαρακτηριστικό είναι πως πολύ συχνά, όποιος οδηγούσε στην περιοχή, έβρισκε στο διάβα του θρυμματισμένα γυαλιά, ακόμα και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα μετά από τρακάρισμα.

Η "Αποκάλυψη", δεν έφτασε ακόμα. Την  τήρηση του ΚΟΚ, αναλαμβάνουν οι αστρολόγοι.

Η “Αποκάλυψη”, δεν έφτασε ακόμα. Την τήρηση του ΚΟΚ, αναλαμβάνουν οι αστρολόγοι.

Ο κόμβος φτιάχτηκε λοιπόν!. Ναι, Αλλά;. Πως τον διασχίζει κάποιος;. Τα σήματα STOP είναι καλυμένα με μαύρες σκουπιδοσακούλες. Εδώ και καιρό. Οπότε, όποιος διαβαίνει αυτό το σημείο, πρέπει να έχει από πριν συμβουλευτεί το ωροσκόπιό του. Γιατί μη ξέροντας τι να κάνει, απλά μαντεύει. Και το πιο επικίνδυνο είναι, πως κάθε μεσημέρι δεκάδες παιδιά, διασχίζουν το δρόμο για να κάτσουν στο τοιχάκι περιμένοντας το λεωφορείο.
Μήπως- λέμε μήπως- κανένας από τους αντιδημαρχαίους θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα;. Διότι, αν δεν το καταλαβαίνουν εκεί φοιτούν περίπου 300 παιδιά. Αν γίνει κάτι, η “κακιά ώρα” θα φταίει ή η αδιαφανής σακούλα σκουίδιών;. Αλλά, φυσικά είναι γνωστό πως κάποιοι αντιδημαρχαίοι, διαγκωνίζονται ήδη για την επόμενη μέρα. Που καιρός τώρα για τέτοια μικροπράγματα!.