“ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΥΑΛΙ, ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΙ”

Ή ΠΩΣ Η “SANTORINI TE ONE” ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

 

 

christougenniatiko-dentro

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

  Αν οι Δημοτικές εκλογές, γίνονταν χειμώνα, τότε θα έπρεπε να στηθούν μερικά εκλογικά τμήματα, σε εξωτικούς προορισμούς. Στο Μπαλί, το Πουκέ και κάπου αλλού στην Ταϊλάνδη, ας πούμε. Οι μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, είναι ξεκαρδιστικές. “Πας στο Μπαλί, για να ξεφύγεις λίγο και πέφτεις πάνω σε Σαντορινιούς”.

Δικαιολογημένοι, είναι οι άνθρωποι. Μετά από ένα κοπιαστικό καλοκαίρι, αναζητούν λίγο ήλιο, θάλασσα και ξεκούραση. Και ή Άπω Ανατολή προσφέρεται. Αν εξαιρέσεις το μακρύ ταξίδι, τα πάντα εκεί είναι φτηνά. Ακόμα και για τους τουρίστες.

Από την άλλη, εκπαιδευτικοί, γονείς που μετά τη μετοικεσία (λόγω σεισμού) των δικών τους γονιών στην Αθήνα και την επάνοδο (λόγω τουρισμού) στη γενέτειρα, θέλουν κι αυτοί να φύγουν λίγο. Να δουν τα παιδιά τους λίγο θέατρο (να το πιστέψω;) να εφορμήσουν στις βιτρίνες και να πιουν καφέ στα πολύβουα Mall.

Αλλά υπάρχουν και λιγότερο τυχεροί (ή περισσότερο πείσμονες!) που μένουν στη “Santorini the one). Αυτή που (τρομάρα της!) θέλει τουρισμό όλο το χρόνο. Τι αντιμετωπίζουν;. Σκαμμένους δρόμους (φυσιολογικό). Σκοτάδι (αφύσικο). Κλειστά μαγαζιά (ελεύθερη αγορά, οπότε σιωπή). Μα πάνω από όλα, τίποτα που να θυμίζει Χριστούγεννα. Ένα φωτισμένο καραβάκι στα Φηρά, βρε αδερφέ!. Δύο τρεις εκδηλώσεις, γιορταστικές. Λίγο γιορταστικό διάκοσμο στα χωριά. Για όσους μένουν. Και για όσους έρχονται (Είναι κάμποσοι, κυρίως κινέζοι και Απωανατολίτες, γενικά).

Αντ’ αυτού;. Μιζέρια. Σκοτάδια. Καταθλιπτική σιωπή. Πόσο πια κοστίζει, μια μικρή προσπάθεια;. Όχι ως δώρο, αλλά ως επένδυση για μια Σαντορίνη, που λέει και εννοεί πως η Σαντορίνη είναι 12μηνος προορισμός;.

 

Γιατί πρέπει να αποφασίσουμε κάποτε: “Santorini the One” ή “Santorini Zero”;

Save

Save

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Κώνσταντινος πατρινος λέει:

    Δεν ειμαι από δω αλλα μένω εδώ αρκετά χρόνια τωρα και χειμώνα!δεν με ενοχλεί η υσηχια μου αρέσει αντιθέτως!!αλλα με τόσους τουρίστες το χειμώνα!και τόσα παιδιά στο νησί που μένουν εδώ στις γιορτές θα έπρεπε να γίνεται κατι!!!λεφτα υπάρχουν θέληση όμως;;αυτοί στα συμβούλια παίζουν τον πόλεμο των εντυπώσεων και το νησί παρατημένο!!
    Μια καλή ιδέα θα ήταν τα Φηρά να γίνονταν ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο και η πλατεία ένα ανοικτό παγοδρομειο!να μαζεύετε ο κόσμος εκεί να νιώθει λίγο τις γιορτές να υπάρχει επικοινωνία!!φωτα!!μπορω να συνεχίσω για πολυ ακομα αλλα όχι έτσι κι αλλιώς δεν ακούει κανείς!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *