ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΙΣΒΟΛΗ” ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ;

ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ;

 

 

  Στην απάντησή του προς την εφημερίδα που ασχολήθηκε με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πολάκης, γράφει μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι για να στηρίξουν την τραγικότητα που προεξοφλούσε ο τίτλος του εν λόγω άρθρου, δεν δίστασαν να «εισβάλλουν» στο χώρο όπου διαμένει εργαζόμενη, η οποία βρίσκεται σε άδεια και τον είχε αφήσει κλειδωμένο, είναι ενδεικτικό του ήθους όσων συνετέλεσαν στη δημιουργία του συγκεκριμένου άρθρου».

Η εφημερίδα, ας γράφει ότι θέλει. Έχει δικαίωμα στην έρευνα και τη διατύπωση άποψης. Υπάρχει όμως κάτι, που προξενεί εντύπωση. Παρακαλώ τους νομικούς να δώσουν την άποψή τους.

Σε κάποιον έχει παραχωρηθεί –σωστά ή λάθος, είναι αδιάφορο- ένας δημόσιος χώρος ως προσωρινή κατοικία. Κάποιος άλλος, την ώρα που αυτός λείπει μπαίνει στο ενδιαίτημα του. Είναι νόμιμο αυτό;. Μπορεί ο καθένας να εισβάλει σε χώρο που ζει κάποιος;. Να φωτογραφίζει προσωπικά του αντικείμενα και άρα προσωπικές του συνήθειες;. Είναι θεμιτό να εκτίθεται έτσι άγαρμπα η προσωπική ζωή κάποιου, στο όνομα του ρεπορτάζ;.

 

Το βασικότερο όμως: Ποιος έχει τα κλειδιά του πρώην Κέντρου Υγείας;. Ποιανού τσιφλίκι και ιδιοκτησία είναι;. Ποιος έχει το δικαίωμα να ανοίγει και να κλείνει κατά το δοκούν, να μπαίνει όποτε γουστάρει σε χώρο, όπου εκτυλίσσεται η αυστηρά προσωπική ζωή κάποιου;.

 

Ποιος άνοιξε;. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΙΑ;.

 

Κύριε Δημήτρη Παγκαλίδη, είστε ο τελευταίος Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Θήρας. Λογικά, εσείς και οι διευθυντές, έπρεπε να είχατε τα μοναδικά κλειδιά. Τα είχαν άλλοι πριν από εσάς. Τα διατήρησαν; Έβγαλαν αντικλείδια; Δεν σας τα παρέδωσαν;. Κι αν αντί για «ρεπορτάζ», κάποιος έμπαινε για πλιάτσικο, ποιος έχει την ευθύνη;.

Ποιοι μπορούν να αλωνίζουν ελεύθερα, σε ένα χώρο που ανήκει σε φορέα του Δημοσίου; (Το Υπουργείο Υγείας). Ποιοι παραβίασαν, την εμπιστοσύνη που τους έδειξε η Πολιτεία και δίνουν κλειδιά και πρόσβαση στον κάθε τυχόντα;. Έστω κι αν αυτός έχει ευγενή σκοπό;.

Πέρα από την ουσία του δημοσιεύματος- όποιος θέλει το καλοδέχεται, άλλος μπορεί να φρικιά), εδώ τίθεται ένα θέμα παράνομης εισόδου σε δημόσια περιουσία και βάναυσηςπαραβίασης δεδομένων προσωπικής ζωής.

 

  ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ: ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Για όλους όσους είχαν κλειδιά ή αντικλείδια.

 

Τσιφλίκια και μαγαζάκια, πρέπει επιτέλους να τελειώσουν. Όλοι όσοι κατείχαν ή κατέχουν κλειδιά του πρώην Κέντρου Υγείας, πρέπει να απολογηθούν.  Βεβήλωσαν την προσωπική ζωή ανθρώπων. Θα το καταλάβει αυτό κανείς;.

 

ΥΓ. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το : http://www.protothema.gr/greece/article/647472/se-koinovio-zoun-giatroi-kai-nosileutes-sti-sadorini/

7 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Σοφία λέει:

    Παιδιά δεν πάτε καλα ειλικρινά . Αντι να μας βοηθήσετε να μείνουμε σε αξιοπρεπείς χώρους ασχολείστε με το ποιος εχει τα κλειδιά και ποιοι πήραν φωτογραφία . Ειλικρινά να πάτε να κοιταχτείτε στον παθολόγο του Νοσοκομειου

    • Ελπίζω, πως δεν σοβαρολογείτε. Τουλάχιστον για τη Santonews.

    • Ο/Η θάνος λέει:

      Συμφωνώ με τη Σοφία, το μείζον θέμα είναι οτι δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς χώροι και όχι οτι παραβιάστηκαν θεμελιώδη δικαιώματα επειδή κάποιος μπήκε μέσα στο Κ.Υ. και τράβηξε φωτογραφίες. Τα θεμελιώδη δικαιώματα που επικαλείστε δεν θίγονται Κ. Πράσσο όταν ιδιοκτήτες ζητούν 600 ευρώ για τρώγλες;

      • Ο/Η Δημητρης λέει:

        Ενταξει Σοφια ολοι γνωριζουν σε ποιες τρωγλες εξαναγκαζονται να ζουν οι εργαζομενοι που στο τελος πεινανε και αναρωτιουνται για ποιο σκοπο τελικα εργαζονται.Ομως η αληθεια ειναι πως ο κ.Πρασσος και η εφημεριδα απο τοτε που αποφασιστηκε το ανοιγμα του νοσοκομειου εδωσε (και δινει) αγωνα για να τακτοποιηθουν οι εργαζομενοι και να βρεθει αξιοπρεπης χωρος να μεινουν(οχι δωρεαν βεβαια).την ευθυνη ζητειστε την απο καποιους…κυριους που εν ονοματι της τσεπης και του τουρισμου αδιαφορουν!!Κατα τα αλλα σε καθε ευκαιρια ειναι προθυμοι να στησουν στον τοιχο αδιακριτα οποιον ενδιαφερεται ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ωστε το οραμα της λειτουργιας του Νοσοκομειου να μην λαβει ποτε σαρκα και οστα.Και στο τελος με τις συνεχεις προκηρυξεις οι προσληφθεντες θα φυγουν και μετα το Νοσοκομειο θα υπαρχει παλι μονον σαν κτιριο κενο!Καιρος λοιπον καποιοι πρεπει να αφυπνιστουν πριν ειναι πολυ αργα!

  2. Ο/Η Γιαννης λέει:

    Στον βωμο της πολιτικων μας βλεψεων ειμαστε ικανοι να φαμε και τον διπλανο μας. Δεν ειχαμε το νοσοκομειο γκρινιαζαμε. Τωρα το εχουμε ξανα γκρινιαζουμε. Το απαραδεκτο ειναι οτι δεν γκρινιαζουμε για λογικες απαιτησεις αλλα γιατι μας καλει το πολιτικο μας προδωτικο κινημα. Γενικα μιλαω και ευτυχως που αυτοι οι δεκα ολοι κι ολοι φροντιζουν να φαινετε το ονομα τους. Αλλα εχουν τοση αναισθησια στον χαλια ψυχολογικο τους κοσμο που δεν τους ενδιαφερει να ασχολουντε με θεματα μη πολιτικων βλεψεων. Ανοικουν στο γκετο των κομματων που εχουν προδωσει την Ελλαδα και ως αποπαιδια τους με την σειρα τους και τα πολιτικα τους σχεδια ξεφτιλιζουν το νησι.Δωσαν στο φως της δημοσιοτητς φωτογραφιες αντι να βγουν στην γυρα και να βρουν οικιματα για αυτους τους ανθρωπους. Τα υπολοιπα περισσευουν. Ειπαμε το νησι ειναι εγκλωβισμενο σε μια παστα 10 ατομων.Αs ξυπνησει ο Θηραικος λαος μαι να τους βαλει το σημαδακι στο κουτελο. Η επωμενες εκλογες ερχοντε.

  3. Ο/Η Γεωργιος λέει:

    Ντροοπη τους..αντι να βοηθησουν τους εργαζομενους να εχουν ενα μερος να μεινουν σαν ανθρωποι κ οχι σαν..μεταναστες στη..χωρα τους..αναρωτηθηκε κανεις ποσοι απ αυτους εχουν παρατησει οικογενεια για ναναι εκει να δινουν τη ψυχη τους;γιατι τη δινουν κανεις δεν μπορει να το αμφισβητισει οσο και αν ..βιαστηκαν καποιοι στην αρχη..οποτε αντι να ριχνει ο ενας το βαρος στο αλλον..πρεπει να δουν τι θα κανουν..ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *