Site icon Santonews

ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΙΣΒΟΛΗ” ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ;

ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ;

 

 

  Στην απάντησή του προς την εφημερίδα που ασχολήθηκε με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πολάκης, γράφει μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι για να στηρίξουν την τραγικότητα που προεξοφλούσε ο τίτλος του εν λόγω άρθρου, δεν δίστασαν να «εισβάλλουν» στο χώρο όπου διαμένει εργαζόμενη, η οποία βρίσκεται σε άδεια και τον είχε αφήσει κλειδωμένο, είναι ενδεικτικό του ήθους όσων συνετέλεσαν στη δημιουργία του συγκεκριμένου άρθρου».

Η εφημερίδα, ας γράφει ότι θέλει. Έχει δικαίωμα στην έρευνα και τη διατύπωση άποψης. Υπάρχει όμως κάτι, που προξενεί εντύπωση. Παρακαλώ τους νομικούς να δώσουν την άποψή τους.

Σε κάποιον έχει παραχωρηθεί –σωστά ή λάθος, είναι αδιάφορο- ένας δημόσιος χώρος ως προσωρινή κατοικία. Κάποιος άλλος, την ώρα που αυτός λείπει μπαίνει στο ενδιαίτημα του. Είναι νόμιμο αυτό;. Μπορεί ο καθένας να εισβάλει σε χώρο που ζει κάποιος;. Να φωτογραφίζει προσωπικά του αντικείμενα και άρα προσωπικές του συνήθειες;. Είναι θεμιτό να εκτίθεται έτσι άγαρμπα η προσωπική ζωή κάποιου, στο όνομα του ρεπορτάζ;.

 

Το βασικότερο όμως: Ποιος έχει τα κλειδιά του πρώην Κέντρου Υγείας;. Ποιανού τσιφλίκι και ιδιοκτησία είναι;. Ποιος έχει το δικαίωμα να ανοίγει και να κλείνει κατά το δοκούν, να μπαίνει όποτε γουστάρει σε χώρο, όπου εκτυλίσσεται η αυστηρά προσωπική ζωή κάποιου;.

 

Ποιος άνοιξε;. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΙΑ;.

 

Κύριε Δημήτρη Παγκαλίδη, είστε ο τελευταίος Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Θήρας. Λογικά, εσείς και οι διευθυντές, έπρεπε να είχατε τα μοναδικά κλειδιά. Τα είχαν άλλοι πριν από εσάς. Τα διατήρησαν; Έβγαλαν αντικλείδια; Δεν σας τα παρέδωσαν;. Κι αν αντί για «ρεπορτάζ», κάποιος έμπαινε για πλιάτσικο, ποιος έχει την ευθύνη;.

Ποιοι μπορούν να αλωνίζουν ελεύθερα, σε ένα χώρο που ανήκει σε φορέα του Δημοσίου; (Το Υπουργείο Υγείας). Ποιοι παραβίασαν, την εμπιστοσύνη που τους έδειξε η Πολιτεία και δίνουν κλειδιά και πρόσβαση στον κάθε τυχόντα;. Έστω κι αν αυτός έχει ευγενή σκοπό;.

Πέρα από την ουσία του δημοσιεύματος- όποιος θέλει το καλοδέχεται, άλλος μπορεί να φρικιά), εδώ τίθεται ένα θέμα παράνομης εισόδου σε δημόσια περιουσία και βάναυσηςπαραβίασης δεδομένων προσωπικής ζωής.

 

  ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ: ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Για όλους όσους είχαν κλειδιά ή αντικλείδια.

 

Τσιφλίκια και μαγαζάκια, πρέπει επιτέλους να τελειώσουν. Όλοι όσοι κατείχαν ή κατέχουν κλειδιά του πρώην Κέντρου Υγείας, πρέπει να απολογηθούν.  Βεβήλωσαν την προσωπική ζωή ανθρώπων. Θα το καταλάβει αυτό κανείς;.

 

ΥΓ. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το : http://www.protothema.gr/greece/article/647472/se-koinovio-zoun-giatroi-kai-nosileutes-sti-sadorini/

Exit mobile version